Muharrem İnce ve CHP arasında 'teklif' polemiği! Kim yalan söylüyor?

- Güncelleme:
Muharrem İnce ve CHP arasında 'teklif' polemiği! Kim yalan söylüyor?

Seçim 2023 Haberleri

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP’den kendilerine ittifak teklifi yapılmadığını duyurdu. CHP’li Fikri Sağlar “ İnce çekilme teklifini kabul etmedi” dedi. İnce bu sefer “Fikri Sağlar geldiğinde kesin liste yayınlanmış, iş işten geçmişti” diye konuştu.

CHP’liler ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasındaki polemik sürüyor. CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı bir televizyon programında görüştüğü İnce’ye ittifaka katılması için teklif yapıldığını söyleyerek “Biz üzerimize düşeni yaptık. Görüşmeden önce teklif yapıldı, ama uzlaşma olmadı” dedi. 

İnce ise “Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır” karşılığını verdi. 

CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar da Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dâhilinde Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı ve İnce’nin adaylıktan çekilme talebini kabul etmediğini bildirdi. 
CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay ise  “Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir cevap alınamamıştır” dedi. 

Muharrem İnce, bu sefer “Adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı. Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmî Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum” açıklamasını yaptı. 
İddialara göre İnce, CHP tarafından kendisine yapılan beş vekil teklifini kabul etmedi.

DSP’DEN HDP TEPKİSİ 

Öte yandan Kılıçdaroğlu, dün de Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşerek kendisine destek istedi.

Aksakal “100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz” diyen HDP’li Sırrı Sakık’a cevap vererek, “Cumhuriyetle hesaplaşma hayallerine gerekli karşılığı verdik vereceğiz” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...