Murat Kurum masadaki son anketi açıkladı: En az yüzde 51 ile işi bitireceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Murat Kurum masadaki son anketi açıkladı: En az yüzde 51 ile işi bitireceğiz

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine artık sayılı günler geldi. İttifaklar seçim çalışmalarına hız verirken anket sonuçları da kamuoyunun nabzını tutması açısından kritik önemde. 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti’nin masasındaki son anketi açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Şu anda Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 51 ve üzeri görünüyor. İlk turda bitireceğiz. 14 Mayıs'ta milletimiz iradesini Cumhur İttifakı'ndan ve Cumhurbaşkanımızdan yana kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere 2 hafta kaldı. Anket sonuçları ise vatandaşlar arasında merak konusu. Katıldığı bir televizyon programında seçim öncesi değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, masadaki son anket sonucunu da paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı Haber Global canlı yayınında önemli değerlendirmeler bulundu. Bakanlığın hizmetlerine ve gündemine dair açıklamalarda bulunan Kurum, seçimlere az bir süre kala anketlerdeki son durumu da paylaştı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN OYU YÜZDE 51 VE ÜZERİ GÖRÜNÜYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “ilk turda bitireceğiz” diyen Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı.

"Şu anda Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 51 ve üzeri görünüyor. İlk turda bitireceğiz. 14 Mayıs'ta milletimiz iradesini Cumhur İttifakı'ndan ve Cumhurbaşkanımızdan yana kullanacaktır."

İSTANBUL BİZİM İÇİN MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ

Bu kampanya ülkemiz ve gençlerimiz için çok önemli. İstanbul bizim istikbalimiz, gelirlerimizin yüzde 50'den fazlası burada. İstanbul, bizim milli güvenlik meselemiz, konuya siyaset üstü bakmamız gerekiyor. -Apartmanların önünde mahalle maçı yapardık ama hepimiz mutluyduk. Bir komşuyu görünce annemiz babamız kadar çekinirdik, ait hissederdik. Bunu kaybetmemek lazım, bu anlayışla biz 7-8 yıldır ve daha öncesinde de TOKİ'nin bütün binalarında bu değerler yansıtıldı. Son süreçte yatay mimari esaslı projeler yaptık. Sosyal alanlarıyla da vatandaşlarımız huzurla yaşayacaklar.

KEMAL KILIÇDAROĞLU, HİÇ TOKİ KONUTLARINA GİTMİŞ Mİ?

Kemal Bey, hiç TOKİ konutlarına gidip vatandaşlarla görüşmüş mü? Hiç onların hatrını sormuş mu? Hep aynı siyaset, iftiralarla ve yalanlarla vatandaşın aklını çelmeye çalışıyorlar. 2002'de sosyal devlet anlayışını ülkemizin 81 iline yaygınlaştıracağız denilerek 1 milyon 200 bin konut üretilmiş. bu sosyal konutlarda sırtı kalınlar oturuyor demiş, o yüzden mi vatandaşımız tarihin en büyük sosyal konut projesine başvuruyor. O yüzden mi TOKİ konutlarında vatandaşımızın burnu bile kanamadı, evet, onların sırtı kalın çünkü arkalarında Recep Tayyip Erdoğan var.

3.3 MİLYON KONUTU DÖNÜŞTÜREN BU İRADE

Hep algı ya hep algı ya. Madem lüks konutlar yapıyoruz, sen yap. İzmir, Ankara, İstanbul'da yap. Siz daha sözlerinizi tutmuyorsunuz, Siz ancak 15 Temmuz'da milletin canını ortaya koyarak vermiş olduğu mücadelede kaçarsınız evde kahve yudumlayarak televizyon seyredersiniz. İnşallah 14 Mayıs'ta evlerinde kahve içmeye devam edecekler ama televizyonda illerimizin konutlarının bittiği ve anahtarlarının teslimini izleyecekler. 3.3 milyon konutu dönüştüren bu iradedir.

HAZIR METRO PROJESİNİ 4 YILDA YÜZDE 5 İLERLEMİŞ

Esenyurt'taki hazır metro projesi 4 yılda yüzde 5 ilerlemiş. Bizi kendilerine benzetmeye çalışıyorlar, onların hayali bile bizim yaptığımız işlere erişemez. Çekmeköy'e gittik, onların yapmadığı kavşağın temelini biz attık. Üsküdar bizim kentsel dönüşüm konutlarımız diyor, Büyükşehir yapmalı ama yapmıyorlar. Biz yaptık.

Atatürk Havalimanı, Kılıçdaroğlu diyor ki, biz burayı ABD'li şirketlere vereceğiz ve burada bilim ve sanayi ile ilgili teknoloji merkezleri olacak. Bugün orada dünyada izlenen TEKNOFEST'in 6'ncısı yapıldı. Uzaya gidecek Türkler, milletle bir araya geldik.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Haber Global

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...