Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Rekor oy alarak tamamlayacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden 28 Mayıs 2. tur seçimlerine ilişkin bir mesaj yayımlayarak "Cumhurbaşkanlığında da %49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşımız şahsımıza teveccüh gösterdi. İnşallah 28 Mayıs’ı aziz milletimizin irade ve desteğiyle, rekor bir oy alarak tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde adayların yüzde 50+1 oy oranı alamaması nedeniyle seçimler 2. tura kalmıştı. Cumhurbaşkanı adaylarının seçim mesaisi devam ederken 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Gözler 28 Mayıs'a çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçime dair önemli açıklamalar geldi. Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 14 Mayıs’taki sonuçlarda Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı lehine olduğunu belirtti.

'FETÖ'CÜLERLE İŞ TUTTUĞUNU İTİRAF EDENE GÜVEN OLUR MU?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte bulunacak tüm kardeşlerimden, şu soruları kendilerine samimiyetle sormalarını istirham ediyorum. Seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedelerimizi misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi? 

Ne bürokratik ne de siyasi hayatında ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan bir şahıstan bu millete fayda gelir mi? 17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ’cülerle iş tuttuğunu bizzat kendi ağzıyla itiraf eden birine güven olur mu?

Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi? Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi?

Dün ak dediğine bugün kara diyen, dün söylediğini bugün inkâr eden, adı “çarkçıya” çıkmış birine elbette güvenilmez, evlatlarımızın geleceği emanet edilmez. Milletimiz, 14 Mayıs’ta Meclis çoğunluğunu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı'na vererek aslında iradesini beyan etti.

Cumhurbaşkanlığında da %49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşımız şahsımıza teveccüh gösterdi. İnşallah 28 Mayıs’ı aziz milletimizin irade ve desteğiyle, rekor bir oy alarak tamamlayacağız."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1660531767801962497

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR....

                                                                                                                                                

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...