Anadolu Efes'in yeni koçu Erdem Can EuroLeague tarihinin en iyi 5’ini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anadolu Efes'in yeni koçu Erdem Can EuroLeague tarihinin en iyi 5’ini açıkladı

Spor Haberleri

Anadolu Efes'in yeni Başantrenörü Erdem Can, kulübün resmi Youtube kanalı Anadolu Efes Stüdyo’da, Anadolu Efes’in sesi Mustafa Özben’in sunumuyla yayınlanan röportajda özel açıklamalarda bulundu. Teklif sürecinden en sevdiği filmlere, EuroLeague’den günlük yaşamına birbirinden özel açıklamaların yer aldığı röportajda Erdem Can, Anadolu Efes vizyonunu, temel ilkelerini paylaştı.

Anadolu Efes'te Ergin Ataman'ın yerine başantrenörlük görevine getirilen başarılı koç Erdem Can, Mustafa Özben’in moderatörlüğünde kamera karşısında taraftara özel açıklamalarda bulundu.

BASKETBOLDA BÜYÜK MARKA

Anadolu Efes’in basketbol tarihimizde bir marka olduğunu vurgulayan Erdem Can, "Anadolu Efes, Türkiye’de çok önemli bir marka. Anadolu Efes taraftarlıktan bağımsız bir şekilde elde ettiği başarılarla herkesi aynı noktada buluşturmuş bir marka. Dolayısıyla böyle bir markanın temsilcisi olarak başlayabilmek çok önemli bir motivasyon ve heyecan. Her zaman başarılı olmuş bir takımda da her zaman daha iyisini hedeflemek olmazsa olmazlardan biri.” dedi.

"İŞİM DEĞİL HAYATIMIN PARÇASI"

Antrenörlük hayatındaki temel ilkelerinden bahseden Erdem Can üç temel ilkesine vurgu yaptı: “Benim hayatımda antrenörlük bir iş olmaktan çok hayatımın bir parçası. Antrenörlük ve basketbol çok canlı bir meslek. Çünkü ana faktör insan. İnsanın ana faktör olduğu bir unsurda sizin belli sınıflandırmalarla ilerlemeniz, yaptığınız işi tanımlamanız çok doğru değil. İnsan doğasıyla doğru orantılı bir yapı basketbol.

Biz antrenörler için oyuncularla empati kurmak, onların duygu durumunu algılayabilmek önemli bir unsur. Empati için de belli bir ilişki düzeyinde olmanız lazım ki değer unsurlarını anlayıp ona göre kurgulamanız lazım. Bir takımın kaybetmeye karşı vereceği reaksiyonu ve kazanma ile elde edeceği motivasyonu doğru değerlendirebilmek için oyuncularınızla doğru iletişimde olmanız lazım, iletişim en önemli unsur” dedi.

ANADOLU EFES TRANSFER SÜRECİ

Kamera karşısına geçen Erdem Can Anadolu Efes’ten teklif aldığı süreci anlattı: “Bu kadar büyük bir markanın bir parçası olabilmek ve onu daha ileriye götürebilmek adına tercih edilmiş olmak çok önemliydi benim için. EuroLeague’de zirveye oynayan, son 3 yılın 2’sinde şampiyon olan, son 5 yıla damga vurmuş bir kulübün antrenörü olmak için teklif almak çok değerli. Çok heyecan verici. Bu fırsatı benim için çok önemli bir adım olarak görerek hareket ettim.”

TAM BİR KAHVE TİRYAKİSİ

İlk kez taraftarın karşısına çıkan Erdem Can özel yaşamı hakkında da pek çok bilgi verdi. Kahvesiz bir gün hayal edemediğini belirten başarılı Başantrenör, “Michael Jordan mı LeBron James mi” sorusunda ise tercihini “Benzersiz biri” dediği Michael Jordan’dan yana kullandı.  

ERDEM CAN'IN EN'LERİ

En sevdiği üç kitap: Orhan Pamuk- Kafamda Tuhaflık, Paulo Coelho-Simyacı, Zülfü Livaneli – Serenad.

En sevdiği üç şarkı: Duman – Aman Aman, Neşet Ertaş – Neredesin Sen, Aerosmith – Pink.

En sevdiği üç film: Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Esaretin Bedeli, Yol.

EuroLeague tarihinin en iyi 5’i: Juan Carlos Navarro – Vassilis Spanoulis – Dimitris Diamantidis – Gigi Datome – Nikola Pekovic.

Başantrenör Erdem Can röportajı ve çok daha fazlası için Anadolu Efes’in resmi Youtube kanalı“Anadolu Efes Stüdyo” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...