Avrupa basını ne yazdı? Trabzonspor'un şampiyonluğu yabancı basında da gündem...

Düzenleyen:
Avrupa basını ne yazdı? Trabzonspor'un şampiyonluğu yabancı basında da gündem...

SPOR Haberleri

Trabzonspor'un şampiyonluğu Avrupa medyasında da geniş yankı buldu. Bordo-Mavililer'in 7. şampiyonluğu "Türkiye'de 12 yıl sonra bir İstanbul takımı şampiyon olamadı" şeklinde yansıtıldı. Almanya, İtalya, İspanya, Fransa ve Hollanda medyasının Trabzonspor haberleri oldukça ilgi çekici.

Kicker - Almanya

Almanlar, Türkiye'de 12 yıl sonra bir İstanbul takımının şampiyon olamadığına vurgu yaptı. Haberde "2010'dan beri zirve ilk kez İstanbul kulübü yok. Trabzonspor, Türkiye şampiyonu" başlığı kullanıldı. Haberin detayında ise "Trabzonspor sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak bitime 3 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe 'nin önünde şampiyonluğunu ilan ederek Türkiye şampiyonu oldu" ifadelerine yer verildi.

Avrupa basını ne yazdı? Trabzonspor'un şampiyonluğu yabancı basında da gündem...

Marca - İspanya

Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen Marca gazetesi, Trabzonspor'un şampiyonluğuna geniş yer ayırdı. Marca, "Trabzonspor sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve şampiynluğunu ilan etti. Bordo Mavililer, İstanbul'un hakimiyetini kırdı" ifadelerini kullandı.

Haberin detayında ise "Cornelius ve Tokoz'un golleri İstanbul'un hakimiyetine son veren bir başarıya imza attı. Galatasaray (22 Lig), Fenerbahçe (19), Beşiktaş (16) ve İstanbul Başakşehir (bir) Türkiye'deki son şampiyonlukları paylaşmıştı... ta ki Trabzon takımı hepsini şampiyon olarak yenene kadar." denildi.

Avrupa basını ne yazdı? Trabzonspor'un şampiyonluğu yabancı basında da gündem...

Mundo Deportivo - İspanya

Katalan medyasından Mundo Deportivo, Trabzonspor'un 38 yıl sonra mutlu sona ulaştığını okuyucularına aktardı.

Haberde "Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra Türkiye Ligi şampiyonu ilan edildi. 1983-84'ten beri Trabzonspor şampiyonluğu kazanamadı. Bu, tarihinin yedinci lig kupası ama Kupa ve Süper Kupa'yı eklerseniz, ülkedeki yirmi beşinci kupa sevinci." ifadeleri kullanıldı.

Calciomercato - İTALYA

İtalyan Calciomercato ise şampiyonluk haberini Hamsik'ten gördü.

Haberde "Birkaç yıl boyunca Roma ve Napoli formalarıyla şampiyon olmayı denediler ama olmadı. Sonrasında güçlerini Trabzonspor formasında birleştirdiler. Ekim ayından beri forma giyemeyen Gervinho ve Trabzonspor'la Türkiye şampiyonu olarak mezun olan Marek Hamsik'ten bahsediyoruz! Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Trabzonspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından şampiyonluğunu ilan etti. Gervinho ve Hamsik'e ek olarak, eski Bolognalı Denswil, eski Fiorentinalı Vitor Hugo, eski RomalıBruno Peres ve gol krallığında zirveyi kovalayan eski Atalantalı Cornelius da Trabzonspor formasıyla başarılı bir sezon geçirdi. Trabzonspor tarihindeki 7. şampiyonluğunu ilan etti." ifadeleri yer aldı.

Avrupa basını ne yazdı? Trabzonspor'un şampiyonluğu yabancı basında da gündem...

L’Equipe - Fransa

Fransa'dan L'Equipe, Trabzonspor'un 38 yıl sonra gelen şampiyonluğunun ardından "Trabzonspor, Türk futbolunun zirvesine geri dönüyor" ifadesini kullandı.

Haberde "Trabzonspor, Türk futbolunun zirvesine geri dönüyor. Türkiye'nin kuzeydoğusundaki kulüp, 1984'ten bu yana ilk kez Cumartesi akşamı yedinci Türkiye ligi şampiyonluğunu ilan etti. Antalyaspor karşısında aldıkları beraberlik sayesinde, Marek Hamsik'in takım arkadaşları artık Fenerbahçe'ye yakalanamıyor." denildi.

De Telegraaf - Hollanda

Hollanda'dan De Telegraaf, Bordo Mavililerin 38 yıl sonra gelen zaferini "Trabzonspor, Stefano Dernswil ile 38 yıl sonra şampiyon" başlığıyla okuyucularına aktardı.

Haberin detayında "1984'ten bu yana ilk kez Trabzonspor'da bir Türkiye şampiyonluğu kutlanıyor. Trabzonspor, 1976'dan 1984'e kadar altı şampiyonluk kazandı. 38 yıl sonra yeniden şampiyonluk geldi." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...