Bayern Münih şampiyon oldu, Oliver Kahn ve Hasan Salihamidzic kovuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayern Münih şampiyon oldu, Oliver Kahn ve Hasan Salihamidzic kovuldu

SPOR Haberleri

Bundesliga'da üst üste 11. şampiyonluğunu kazanan Bayern Münih'te gelecek sezon için devrimin bir parçası olarak hem CEO Oliver Kahn hem de sportif direktör Hasan Salihamidzic görevden alındı. Karar, Bundesliga şampiyonluğunu kazanıldıktan hemen sonra açıklandı. Kahn'ın görevine Jan-Christian Dreesen getirildi.

Bayern Münih, CEO Oliver Kahn ve yönetici Hasan Salihamidzic'in görevine son verildiğini açıkladı. 55 yaşındaki Jan-Christian Dreesen, Kahn'dan görevi devralacak. Hasan Salihamidžić'in halefi hala belirlenmedi.

Dreesen, son 10 yıldır FC Bayern München AG'nin yönetim kurulu başkan yardımcılığını yürütüyordu.

FC Bayern Denetim Kurulu Başkanı Herbert Hainer konuyla ilgili kulübün resmi sitesinde yer alan açıklamasında, "Jan-Christian Dreesen, son 10 yılda FC Bayern için son derece iyi bir iş çıkardı. FC Bayern'de yaşıyor, kulübü çok iyi tanıyor ve burada neyin önemli olduğunu biliyor. Kendisinin bu görevi kabul etmesinden dolayı çok memnunuz. Alışmadan başa çıkabiliyor ve bu da FC Bayern'in mevcut durumda tam da ihtiyacı olan şey" ifadelerini kullandı.

KAHN'I KUTLAMALARA ALMADILAR

Bayern Münih'de görevden alınan Oliver Kahn ise "İnanılmaz başarı, tebrikler çocuklar. Orada sizinle kutlamalara katılmak isterdim ama kulüp tarafından yasaklandığım için sizinle olamıyorum. Gelecek sezonu iple çekiyorum" şeklinde bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Bayern Münih şampiyon oldu, Oliver Kahn ve Hasan Salihamidzic kovuldu

Bayern Münih sosyal medya hesaplarından alınmıştır.

BUNDESLİGA'DA 33. ŞAMPİYONLUK

Bayern Münih, Bundesliga'nın 34. ve son haftasına RheinEnergie Stadı'nda Köln'e konuk oldu. Bavyera ekibi 8. dakikada Kingsley Coman'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci yarıda Köln, Dejan Ljubicic'in penaltıdan attığı golle 1-1 eşitliği sağladı. Konuk ekip, 89. dakikada Jamal Musiala ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle Bayern Münih, puanını 71'e çıkararak Borussia Dortmund'u yakalarken, sezonu averajla lider tamamlayıp, üst üste 11'inci, toplamda ise 33'üncü kez adını zirveye yazdırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...