Bayern Münih'te Galatasaray maçı öncesi Filistin gerginliği! Milli futbolcunun sınır dışı edilmesi istendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bayern Münih'te Galatasaray maçı öncesi Filistin gerginliği! Milli futbolcunun sınır dışı edilmesi istendi

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta Galatasaray ile karşılaşacak olan Bayern Münih'te Noussair Mazraoui'nin yaptığı paylaşım tartışma konusu oldu. Filistin için sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan Faslı futbolcunun sınır dışı edilmek istenmesi gerginliğe neden oldu.

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray ile karşılaşacak olan Bayern Münih'te Noussair Mazraoui'nin Filistin için yaptığı paylaşım Almanya'da gündem oldu.

Faslı futbolcunun Filistin için çağrıda bulunması tartışmalara yol açtı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesi hem de sınır dışı edilmesini istedi.

MAZRAOUI İÇİN SINIR DIŞI TALEBİ!

Steiger, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Nazilerin, Yahudi Kulübü adını verdiği Kurt Landauer'in kulübü işlerin bu şekilde devam etmesine izin veremez. Sevgili FC Bayern lütfen hemen kovun. Ayrıca onun Almanya'dan sınır dışı edilmesi için devletin tüm seçenekleri kullanılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih'te Galatasaray maçı öncesi Filistin gerginliği! Milli futbolcunun sınır dışı edilmesi istendi

MAZRAOUI: BU İNSANLIK DIŞI BİR DURUM

Bild gazetesine açıklama yapan Mazraoui, şu ifadeleri kullandı:

"Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı oluşturuyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır. Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum. Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum"

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...