Beşiktaş Brezilyalı yıldızla anlaştı: Tete yolda...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beşiktaş Brezilyalı yıldızla anlaştı: Tete yolda...

Spor Haberleri

Siyah beyazlılar, 10 numara pozisyonunda da oynayabilen 23 yaşındaki futbolcunun transferini bitirmek üzere Shakhtar Donetsk ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi...

MURAD TAMER'İN HABERİ - Beşiktaş kanat transferinde sağ gösterip sol vurmak üzere. Birçok ismi listesine alan ve görüşmelerde bulunan siyah beyazlıların gözde isminin Tete olduğu öğrenildi. Bonservisi Shakhtar Donetsk’te olan Brezilyalı oyuncu, savaşın başlamasıyla Ukrayna’yı terk edenler kervanına katılmıştı. Sırasıyla Lyon ve Leicester City’ye kiralanan 23 yaşındaki yıldızın sözleşmesi ocak ayında sona ereceği için siyah beyazlılar transferi bitirmek üzere harekete geçti.

TEKLİF YAPILDI

Oyuncunun menajeriyle de anlaşmaya varılırken, şu anda Shakhtar Donetsk ile son görüşmeler gerçekleştiriliyor. Ukrayna temsilcisi, piyasa değeri 25 milyon avro olan Tete’yi 2019’da 15 milyon avroya transfer etmişti. Siyah beyazlıların teklifi ise oyuncunun sözleşmesinin ocak ayında sona erecek olmasından dolayı daha az oldu.

Şu anda Tete için en yüksek teklifin Beşiktaş’a ait olması sebebiyle Shakhtar Donetsk’li yetkililerin daha fazla ısrarcı olmayacağı düşünülüyor.

BU ŞANSI KAÇIRMA...

Shakhtar Donetsk’te Lucescu ile birlikte çalışan, Lyon’da ise Marcelo ile takım arkadaşı olan Tete, eski Beşiktaşlılardan gelen sözlerle ikna oldu. Marcelo’nun “Bu şansı sakın kaçırma” dediği, Lucescu’nun da “Kariyerindeki en iyi kararlardan biri olur” şeklinde tavsiye verdiği öğrenildi.

NE ARARSAN VAR

Her iki kanatta ve 10 numarada forma giyebilen Tete, ilk Avrupa tecrübesi olan Shakhtar’a iyi başlamıştı. 72 maçta 31 gol atıp, 10 da asist yapan Brezilyalı oyuncu, Ukrayna’da savaş çıkınca kiralık olarak gittiği Lyon’da 40 maçta 8 gol, 6 asistlik performans sergiledi. Son olarak Leicester City’nin geçen sezon devre arasında kiraladığı Tete, kötü günler yaşayan Ada ekibinin küme düşmesine engel olamamıştı. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...