Beşiktaş sürprize izin vermedi: Geriye düştüğü maçta Göztepe'yi yendi

Düzenleyen:
Beşiktaş sürprize izin vermedi: Geriye düştüğü maçta Göztepe'yi yendi

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, 3 puanı 2 golle aldı. Kara Kartal Ndiaye'nin golüyle geri düştü, Larin tabelayı eşitledi. Soner Aydoğdu'nun penaltı atışını kurtaran kaleci Ersin devleşti. Ghezzal şık vuruşuyla üç puanı takımına getirdi. Rosier ise ikinci sarıdan atıldı.

Murad TAMER

Önder Karaveli'nin Josef'le Pjanic'in yerini değiştirmesini fırsat bilen Göztepe'nin teknik direktörü El Maestro maça ön alanda müthiş bir presle başladı. Bunun meyvesini de henüz 3. dakikadaki golle aldı. Ön alan presi büyük riskti ve Beşiktaş'ın yetenekli ayakları seri paslaşmalarla ilk fırsatta cezayı kesti. Eşitliğe rağmen Göztepe'nin cesur futbolu devam etti.

JOSEF GÖZÜKMEDİ

Ersin'in kurtardığı penaltı Beşiktaş'a büyük moral oldu. Siyah beyazlılar ilk yarıda savunmadan çıkmakta çok zorlandı. Bunun sebebi Josef'in 8 numarayı haddinden fazla benimseyip sert pres karşısında savunmaya yardımcı olmamasıydı. Göztepe boş alan bırakmayıp ön alanda baskıya ikinci yarının başında da devam edince Beşiktaş yetenek kozunu bu defa Ghezzal'la kullandı. 

KIRMIZI EŞİTLEDİ

Göztepe 60 dakika boyunca öyle bir efor gösterdi ki geriye düştükten sonra beraberliği yakalamak için hücuma çıkacak gücü bulmakta zorlandı. Bu durumu Rosier'in kırmızı kart görmesi eşitledi. Uzatmalarla birlikte son 15 dakikada bir kişi eksik olarak direnen Beşiktaş, Önder Karaveli'yle birlikte üçüncü maçında ikinci defa kazanarak ayağa kalkma işaretleri verdi.

ÖNDER KARAVELİ'Yİ AĞLATTILAR

Maçın ardından siyah beyazlı taraftarlar kendisini tribünlere çağırarak, 'Beşiktaş'ın çocuğu Önder Hoca' tezahüratları yapınca Önder Karaveli gözyaşlarını tutamadı. Maçı değerlendiren siyah beyazlı çalıştırıcı, "Beşiktaş'ın vazgeçmeyen karakterini yeniden yakalamaya başladık. Çok mutluyum, iyi hissediyorum ama Kayseri ve F.Bahçe maçlarının toplamı kadar da pozisyon verdik. Bunlara çalışmalıyız" açıklaması yaptı.

 

Beşiktaş sürprize izin vermedi: Geriye düştüğü maçta Göztepe'yi yendiGhezzal’ın 60. dakikada kaydettiği gol, galibiyeti getirdi.

ÇEBİ: ÖNDER HOCAYLA DEVAM EDECEĞİZ

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Önder Hoca böyle devam ettiği müddetçe ki bence böyle devam edecektir, ona destek vereceğiz. Asil bir duruşu var. Her şey iyi gidiyorsa, başarılıysak, devam etsin senelerce" derken, "Bugün de puanımız uçup gidiyordu. Neden hep hakemlerin tartışıldığı bir süreç yaşıyoruz. Eski hakemlerin bu camiadan gitmesi gerek" sözlerini kullandı.

Öte yandan Çebi'nin, TFF Başkanı Nihat Özdemir'i arayarak, "F.Bahçe derbisinde Fırat Aydınus'un verdiği penaltı rezaletti. Ona düdüğü astırın, yoksa bu işin üstüne gideceğiz" dediği öğrenildi. 

FEDAKAR ERSİN!

Beşiktaş'ın file bekçisi Ersin Destanoğlu, "Maçı çevirmesini bildik. Taraftarımızla birlikte ortaya karakter koyduk. Son dakikalar zordu, 55'ten sonra ağrım vardı. 3 maçtır iyi gidiyoruz. Bu galibiyet çok önemliydi, kazandığımız için mutluyuz" açıklaması yaptı.

Beşiktaş sürprize izin vermedi: Geriye düştüğü maçta Göztepe'yi yendi

KARTAL'DA KRİTİK KAYIP

Beşiktaş'ın sağ beki Valentin Rosier, mücadelenin 82. dakikasında Berkan'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Yıldız futbolcu deplasmandaki Konyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

GHEZZAL SIRRINI AÇIKLADI 

Rachid Ghezzal, "Oğuzhan'la Necip, bana 'çok az şut çekiyorsun' diyorlardı. Daha çok şut çekmem gerektiğini söylediler. Ben de şutumu çektim ve golümü attım" derken Güven Yalçın, "Maçı hak ettik. Böyle devam etmek istiyoruz" sözlerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...