ÖZEL RÖPORTAJ I Cansu Bektaş Azerbaycan için şampiyon oldu: Gardaşlara hediyem olsun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ÖZEL RÖPORTAJ I Cansu Bektaş Azerbaycan için şampiyon oldu: Gardaşlara hediyem olsun

SPOR Haberleri

Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 45 kiloda podyuma çıkan milli sporcu Cansu Bektaş, hem rekor kırdı hem de 3 altın madalya kazandı. Başkent Erivan’da düzenlenen yarışmada Azerbaycan bayrağının yakılması üzerine Milli Haltercimiz Cansu Bektaş kazandığı altın madalyayı Azeri kardeşlerine armağan etti. Bektaş, Türkiye Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu sebepten ötürü benim en güzel yarışmamdı ve çok iyi bir şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

ÖZEL RÖPORTAJ, HAZAL PALAVAR | ÖZEL HABER Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası Kadınlar 45 kiloda yarışan milli sporcumuz Cansu Bektaş, altın madalyanın sahibi oldu.

Cansu Bektaş, koparmada yaptığı 72 kiloluk kaldırışla Avrupa Gençler Rekoru da kırdı. Kazandığı madalyayı Azerbaycan’a adayan Cansu Bektaş, turkiyegazetesi.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

“MADALYAMI AZERBAYCANLI KARDEŞLERİME ARMAĞAN EDİYORUM”

Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası’nı için “En güzel yarışmamdı” ifadelerini kullanan Milli Halterci Cansu Bektaş, “Ermenistan’da İstiklal Marşımızı okutmak benim için çok ayrı bir olaydı. Şampiyona’nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağını yaktılar. Ben de kazandığım altın madalyayı onlara armağan ettim. Bu sebepten ötürü benim en güzel yarışmamdı ve çok iyi bir şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

ÖZEL RÖPORTAJ I Cansu Bektaş Azerbaycan için şampiyon oldu: Gardaşlara hediyem olsun

“İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN TÜM DUYGULARI YAŞADIM”

İstiklal Marşı okunduğu an gözyaşlarına hakim olamayan Bektaş, o anları şu sözlerle dile getirdi:

"O an içimde çok stres vardı. Başaracağımdan emindim ancak herkese söz vermiştim. Arkadaşlarıma, Azerbaycan takımına… Sadece bir an ‘Ya olmazsa, sözümü tutamazsam?’ diye düşündüm. Başardığımı anladığım an karnıma ağrılar girdi. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. İstiklal Marşımızın okunduğu an kendimi tutamadım, bütün duyguları yaşadım." 

Türk sporcu olduğun için yarışmalarda rakipleri tarafından baskıya maruz kalıp kalmadığını sorduğumuzda, “Ermenistan’da biraz stres içindeydim. Herkesin orada bakışları değişikti. Kötü hissettim hatta ilk çıkarken tedirgin oldum. Yuhalarlarsa belki yapamam diye düşündüm ancak kendimden yine de emindim.” ifadelerini kullandı. 

“ONUN GİBİSİ YOK”

Milli Halterci Naim Süleymanoğlu yani nam-ı diğer Cep Herkülü hakkında görüşlerini de belirten Bektaş, “Naim Süleymanoğlu gerçek bir efsane. Hayalim onun gibi bir sporcu olmak. Onun gibisi hiç yok. Herkesin örnek aldığı birisi.” dedi. 

HEDEF: DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Bir sonraki hedefinin Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları olduğunu söyleyen Bektaş, genç sporculara ise şu tavsiyelerde bulundu:

"Bence hepsi bir spor yapmalı. Bu illa halter olmak zorunda değil. Çünkü spor özgüveni getirir, sağlıktır. Sizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Düzenli bir hayatınız olur. Küçüklüğümden beri spor yapıyorum ve çok mutluyum. Her gence herhangi bir spor yapmasını tavsiye ediyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...