Capone'den UEFA Kupası itirafı: Fatih Terim'in isteğini kıramadım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Capone'den UEFA Kupası itirafı: Fatih Terim'in isteğini kıramadım

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın efsane futbolcusu Capone, yeniden Türkiye'ye geldi. Kemerburgaz'da yapılacak yeni tesislerin temel atma törenine katılan Brezilyalı eski futbolcu, turkiyegazetesi.com.tr sitesinin sorularını cevapladı. 2000 UEFA Kupası finaline dair anılarından bahseden Capone, 23 yıl sonra dikkat çekici bir itirafta bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ - FERHAT KIZILTAŞ  Galatasaray'ın efsane futbolcusu Capone, turkiyegazetesi.com.tr sitesine özel açıklamalarda bulundu.Sarı-kırmızılıların Kemerburgaz'daki yeni tesislerinin temel atma törenine katılan Brezilyalı eski futbolcu, Okan Buruk  ve Galatasaray'ın bu sezonki başarısı olmak üzere UEFA Kupası dönemine ait unutulmaz anılarını anlattı.

Eski takım arkadaşınız Okan Buruk, Galatasaray ile şampiyonluğa çok yakın ve kendisinden ilk senede böyle bir başarı bekliyor muydunuz?

Evet bekliyordum. Kendisinin çalışkanlığını ve kişiliğini iyi biliyorum.Zaten Başakşehir ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı ve başarılı olmuştu. Bu ekip işi, yönetimi ve futbolcusuyla beraber çalışmanın bir sonucu.

Okan Buruk, futbolculuğu dönemindeki karaketerini antrenörlükte gösteriyor. O kaybetmeyi sevmeyen bir isim.

Takım arkadaşı olduğumuz zaman da sahada her zaman kazanmak isterdi. Türk futbol tarihinde kendisini uzun yıllar göreceğiz. Belki de Avrupa'da bizleri temsil eder.

Capone'den UEFA Kupası itirafı: Fatih Terim'in isteğini kıramadım

Bu sezon Galatasaray'da en çok hangi oyuncudan etkilendiniz?

Bütün oyuncuları sayabiliriz, şampiyon olan takımın hepsi iyidir ama Mauro Icardi çok önemli goller attı. Muslera da çok önemli işler yapıyor. Hepsi iyi oyuncular diyebiliriz.

Galatasaray son dönemlerde Fenerbahçe'ye karşı ciddi üstünlük kurdu. Bu sezon Kadıköy'den 3-0 galip ayrıldı. Genel olarak sizin dönemle şu an arasında kıyaslama yapacak olursanız rekabetin açıldığını düşünüyor musunuz? 

İki takım da büyük kulüp ve etkili camialara sahip. İki takım arasında uzun bir rekabet var ama Galatasaray'ın son yıllardaki şampiyonlukları arada bir fark oluşturduğunu gösteriyor. Yine de aradaki rakabetin büyüklüğü de gurur verici.

Capone'den UEFA Kupası itirafı: Fatih Terim'in isteğini kıramadım

Fatih Terim ile yeniden buluştunuz. UEFA Kupası zaferi üzerinden 23 sene geçti. Böyle bir şampiyonluk yeniden yaşanır mı?

Bizim o dönemki başarımız çok büyük bir şeydi. Kolay bir başarı değildi. Arsenal gibi bir takımı geçip, şampiyon olduk. Bunun tekrarı için kulüp çalışıyor ve gayret ediyor ama oraları yakalamanın çok zor olacağını düşünüyorum. Tabii ki umut ediyoruz bu tarz şampiyonluklar için. 

Uzun bir planlama yapılıyorsa, sabır edilmeli ve olası dalgalı sonuçlara karşı dik durulmalı. Türk futbolunda çok yetenekli isimler var. Yeter ki şartlar iyi değerlendirilsin. Bizim dönemde imkanlar daha kısıtlıydı ama biz İngiliz devini geçip, UEFA zaferi yaşattık. 

CAPONE'DEN UEFA KUPASI İTİRAFI: SAKATTIM AMA FATİH TERİM İSTEDİ

Son olarak 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası'na dair unutamadığı bir anısını anlatan Capone, Fatih Terim'in son penaltıyı kendisinin atmasını istediğini söyledi.

Final maçında sakatlık yaşadığını belirten efsane oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Arsenal karşısında son penaltıyı Popescu atmıştı ve şampiyon olmuştuk. Eğer o kaçırsaydı, son penaltıda benim adım yazıyordu. Ben aslında sakattım ama atacaktım. 
Fatih Terim ben sakat olmama rağmen bana güveniyordu ve kullanmamı istedi. Ben de zaten kendime güveniyordum. O fırsat gelse atardım.

Capone'den UEFA Kupası itirafı: Fatih Terim'in isteğini kıramadım

CAPONE: GALATASARAY TARAFTARI HER YERDE

Galatasaray taraftarının dünyanın her noktasında olduğunu dile getiren Capone, "Sadece Türkiye değil, Brezilya'da Galatasaray'ın popülerliği var. Taffarel, Melo, Jardel ve birçok isimden dolayı Türk futbolu yakından takip ediliyor. Beni sokakta görüp, tanıyanlar Galatasaray ile ilgili iyi günlerimizi konuşmak istiyor. Aradan geçen yıllara rağmen hep iyi hatırlanmak beni çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...