Cedi Osman yine A Milli Takım'ın kaderiyle oynadı! Tarihi maçta Fransa'ya yenildik, basketbolcuların göz yaşları sel oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Cedi Osman yine A Milli Takım'ın kaderiyle oynadı! Tarihi maçta Fransa'ya yenildik, basketbolcuların göz yaşları sel oldu

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

EuroBasket2022'de Fransa'yla son 16 turunda karşılaşan A Milli Takım, müthiş bir geri dönüşle öne geçtiği ve kazanmaya çok yaklaştığı maçı rakibine altın tepsiyle sundu. Bitime 12.2 saniye kala Ay-Yıldızlılar 2 sayı öndeyken 2 serbest atış kaçıran Cedi Osman, maçı bitirmeyi başaramadı. Ardından kenardan da topu oyuna sokamadık ve Fransa sayı bulunca maç uzadı. Cedi Osman'ın çeyrek finale mal olan bu hatası sosyal medyada "linç" kampanyasına dönüştü.

EuroBasket 2022'de İspanya'yı devirip grup lider olmaya çok yaklaştığımız maçta Cedi Osman topu oyuna sokamayınca maçı İspanyollar kazanmıştı.

Milli yıldız aynı hataları son 16 turundaki Fransa maçında da yapınca sosyal medyada linç yedi. Akıllara, 2 sene önceki Dünya Şampiyonası'na ABD'yi devirmeye çok yaklaştığımız maç geldi. O maçta da son saniyelerde çizgiden 2'de 0 atan Cedi Osman, tarihi galibiyetin önüne geçmiş ve büyük tepki çekmişti.

1'İNİ SOKSA YETİYORDU

Bitime 12.2 saniye kala Cabbarot'nun yaptığı sportmenlik dışı faul sonrası Cedi Osman, kullandığı iki serbest atışta da isabet sağlayamadı. A Milli Takım, kenardan kullandığı topu da kısa sürede kaybedince Fransa'dan Gobert bitime 2,5 saniye kala kaydettiği basketle skoru eşitledi: 77-77. Ay-yıldızlı takım, son hücumda sayı çıkaramadı ve normal süresi 77-77 biten maçta uzatmaya gidildi.

Uzatma bölümünde A Milli Takım Furkan Korkmaz ve Buğrahan Tuncer ile sayı üretirken, Fransa M'Baye, Fournier ve Gobert'in basketleriyle son dakikaya 87-84 önde girdi. A Milli Takım, Furkan Korkmaz'ın serbest atıştan kaydettiği sayılarla bitime 38.2 saniye kala skoru 87-86 yaptı. Fransa'nın hücumunda Gobert, bitime 13.4 saniye kala kullandığı iki serbest atışta da isabet sağlayamadı. Ancak A Milli Takım'ın son hücumunda Furkan Korkmaz topu kaybetti ve çekişmeli geçen karşılaşmayı 87-86 kazanan Fransa, çeyrek finale yükseldi.

SOSYAL MEDYADA BURAK YILMAZ TEPKİSİ

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası biletini kaçırmasında Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltı rol oynamıştı.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Cedi Osman'la Burak Yılmaz'ı birlikte anarak tepki gösterdi. Avrupa şampiyonu yıldızlar topluluğu Fransa karşısında tam kazandık derken Cedi Osman'ın hataları nedeniyle maç gidince sosyal medya yıkıldı!

Maçın bitimiyle beraber A Milli basketbolcular gözyaşlarını tutamadı.

Milli pivot Sertaç Şanlı ve tribündeki eşinin birbirlerine sarılarak ağlaması ekranlara yansıdı. Cedi Osman'ın ağladığı anlar da binlerce etkileşim aldı.

Cedi Osman yine A Milli Takım'ın kaderiyle oynadı! Tarihi maçta Fransa'ya yenildik, basketbolcuların göz yaşları sel oldu

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...