Dünya şampiyonu milli güreşçi Burhan Akbudak'tan Avrupa şampiyonasında altın madalya

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya şampiyonu milli güreşçi Burhan Akbudak'tan Avrupa şampiyonasında altın madalya

SPOR Haberleri

2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül, Adem Burak Uzun ve Rıza Kayaalp'ten sonra Burhan Akbudak da grekoromen stil 82 kiloda altın madalya kazandı. Milli güreşçi, böylece geçen yılki Dünya Şampiyonası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'nda da kürsünün en üstü basamağına çıktı.

Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kiloda altın madalya kazandı.

Başkent Zagreb'de yapılan organizasyonun son gününde Burhan Akbudak, finalde Ukraynalı Yaroslav Filchakov ile karşılaştı.

3-3 biten müsabakada son puanları aldığı için rakibine üstünlük sağlayan 28 yaşındaki Burhan, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

GEÇEN DIL DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTU

Milli güreşçi, böylece geçen yılki Dünya Şampiyonası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'nda da kürsünün en üstü basamağına çıktı.

Burhan Akbudak, elemelerde Sırp Branko Kovacevic'i, çeyrek finalde Alman Roland Schwarz'ı teknik üstünlükle, yarı finalde ise Azerbaycanlı Rafig Hüseynov'u tuşla yenmişti.

Dünya şampiyonu milli güreşçi Burhan Akbudak'tan Avrupa şampiyonasında altın madalya

Selçuk Can

SELÇUK CAN BRONZ MADALYA KAZANDI

Grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, bronz madalya müsabakasında Ukraynalı Andrii Kulyk’i 5-1 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu. 

Şampiyonaya 1/8 turundan başlayan Selçuk Can, Macar Robert Attila Fritsch’i 7-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Alman Michael Felix Widmayer’in rakibi olan Selçuk minderden 6-0’lık üstünlükle ayrılarak yarı finale yükselen isim oldu.

Selçuk Can, yarı finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade’ye 2-1 mağlup olarak bronz madalya müsabakasına çıkma hakkı elde etti. 

Bronz madalya mücadelesinde de repesajdan gelen Andrii Kulyk ile karşılaşan milli sporcu, minderden 5-1’lik üstünlükle ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...