Emre Belözoğlu teknik direktörlükten men edildi! UEFA'dan Başakşehir'e ağır ceza

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emre Belözoğlu teknik direktörlükten men edildi! UEFA'dan Başakşehir'e ağır ceza

SPOR Haberleri  / İHA

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na, UEFA'dan kötü haber geldi. Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul’daki Maccabi Netanya mücadelesinde Belözoğlu'nun 'gölge antrenörlük' yapmasını gerekçe gösteren UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, 42 yaşındaki antrenörün UEFA karşılaşmalarında herhangi bir ‘teknik direktörlük’ faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiği duyuruldu.

UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, Başakşehir’in Konferans Ligi ön elemede İstanbul’daki Maccabi Netanya maçı ile ilgili "gölge antrenörlük" durumu hakkındaki kararla, Emre Belözoğlu’nun UEFA maçlarında "teknik direktörlük" faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiğini duyurdu.

PARA CEZASI DA VERİLDİ

Kararın, yönetmeliklerde öngörülen kriterlerin yerine getirilene kadar geçerli olacağı belirtildi. Ayrıca Emre Belözoğlu'na, genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası da verildi.

Başakşehir'e de aynı gerekçeden 10 bin Euro para cezası kesildi. Turuncu-lacivertliler, bunun yanında deplasmandaki Netanya maçının geç başlamasındaki sorumluluğundan dolayı da 10 bin Euro ceza ödeyecek.

"ALGI YAPILIYOR"

Emre Belözoğlu, TRT Spor'a konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Netenya maçından sonra UEFA'nın yazısı oldu. A Lisansımın olduğunu, yani birinci teknik adam gibi davranmamam için ceza aldım. Yardımcı hocalığa devam edeyeceğim yönünde cezaydı. Dört gün önceki maçta da kulübedeydim. Kulübede değilmişim gibi algı oluşturuluyor."  

"Bu ülkede yalan olanın yalan olduğunu ispat etmek ile ömrüm geçti. Bu ceza güncel değil, daha önceden aldım. Artık kulübeye giremeyeceğim algısı yapılıyor. Dört hafta önce geldi bu ceza. Üstüne 4 maçta ben kulübedeydim." dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...