Galler Ermenistan'a takıldı, A Milli Takım için grup liderliği yakın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Galler Ermenistan'a takıldı, A Milli Takım için grup liderliği yakın

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup lider olarak katılalmaya çok yakın. EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan, konuk ettiği Galler ile 1-1 berabere kalınca A Milli Takım'ın şansı daha da arttı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda ilk iki sıra için son kozlarını oynayan Galler, deplasmanda Ermenistan'la 1-1 berabere kalınca A Milli Takım grup liderliği için büyük avantaj yakaladı.

7 maçta topladığı 16 puanla D Grubu'nda lider durumdaki Türkiye, salı günü Galler'i yenip işi bitirmek istiyor. 8 maç sonunda Hırvatistan'la aynı puanda olursak ikili averajla 2. sırada yer alacağız.

5. DAKİKADA GOLÜ YEDİLER

Ermenistan, Vazgen Sargsyan Cumhuriyet Stadı'nda Galler'i konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 5. dakikada Lucas Zelarrayan'ın golüyle 1-0 öne geçti.

45. dakikada Nayair Tiknizyan'ın kendi kalesine attığı golle ilk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı. Maçın ikinci yarısında iki takımın da ataklarında gol sesi çıkmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 

11 puanlı Galler'in EURO 2024 vizesi alabilmesi için 21 Kasım Salı günü evinde Türkiye'yi yenmesi ve Hırvatistan'ın evinde Ermenistan'a yenilmesi gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...