Gençlerbirliği Arda Güler'in Real Madrid'e transferinden ne kadar gelir elde etti? Resmi açıklama...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gençlerbirliği Arda Güler'in Real Madrid'e transferinden ne kadar gelir elde etti? Resmi açıklama...

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin 20 milyon euroya Real Madrid'e sattığı milli futbolcu Arda Güler için Gençlerbirliği'ne ne kadar yetiştirme payı ödeneceği merak ediliyordu. Başkent ekibinin olağanüstü genel kurulunda bu soru yanıtını buldu. Gençlerbirliği'nde mevcut başkan Niyazi Akdaş yeniden başkanlığa seçildi

Gençlerbirliği'nin olağanüstü seçimli genel kurulunda mevcut başkan Niyazi Akdaş, yeniden başkanlığa seçildi.

Mevcut başkan Niyazi Akdaş'ın 12 Haziran'da başkanlık görevini bırakmasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alınmış ve 9 Temmuz'daki ilk genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamamıştı. Genel kurulda bugün Niyazi Akdaş'ın yanı sıra Serkan Aydın ve Zeki Celasun da başkanlık için yarıştı.

"BURADAN DÜNYA KADAR ARDA GÜLER ÇIKAR

Gençlerbirliği altyapısından 14 yaşında Fenerbahçe'ye, bu yaz da Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'e değinen Akdaş, "Dediler ki 30 tane transfer yaptı, hayır 23 tane transfer yaptık, bunun biri bedavaydı, diğer 7 tanesi alt yapıya yapılan transferlerdi. Alt yapımız bu transferler sayesinde kuvvetlendi ve derecelere girdiler. İnşallah seneye daha iyi neticeler alacaklar. Burada bir çok Arda Gülerlerimiz var, bu kulübün istikbali karanlık değil, aydınlık, nurlu ufuklar yakın. En geç iki sene içinde buradan dünya kadar Arda Güler çıkar. Karamsar olmaya gerek yok, şu günlerde sıkıntılıyız ama bugünlerde el birliği içinde olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği Arda Güler'in Real Madrid'e transferinden ne kadar gelir elde etti? Resmi açıklama...

Gençlerbirliği'nin önceki yönetimindeki Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Sinan Aydın, delegelerin ısrarlı soruları üzerine Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in transferiyle, Fenerbahçe'den Gençlerbirliği'ne resmi olarak 1.3 milyon avro geldiğini açıkladı.

GENÇLERBİRLİĞİ FUTBOL LİSESİ AÇILACAK

Eğitim faaliyetlerine de ağırlık vereceklerini belirten Akdaş, "Bu yıl açacağımız Gençlerbirliği Spor Anadolu Lisesi, Türkiye'de bir ilktir. Bakmayın spor lisesi diyor ama biz onu futbol lisesi olarak açacağız. Bu futbol okulumuzdan nice yeni Ardalar çıkartacağız, göreceksiniz bu okul çok başarılı eğitim verecek ve buraya seçme futbolcular alacağız. TFF ile Merkez Hakem Kurulu ile sıkı ilişkilerimiz devam edecek, hakkımız yendiğinde medyada çok konuşmadım ama Gençlerbirliği'nin hakkını sonuna kadar korudum." değerlendirmesinde bulundu.

Genel kurula 355 delege katılırken, 345 delege oy kullandı. Adaylardan Niyazi Akdaş, 221 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer adaylardan Serkan Aydın 69, Zeki Celasun da 51 oy alırken 4 oy da geçersiz sayıldı.

NİYAZİ AKDAŞ YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?

Niyazi Akdaş'ın yönetim kurulu asil listesinde şu isimler yer alıyor:

"Sinan Aydın, Cenk Aktaş, Coşkun Balkan, İsmet Beltan, Özgür Durşen, Cengiz Fırat, İsmail Geliş, Coşkun Gencan, Ayhan Güney, Şansser Kadooğlu, Mustafa Koçak, Kubilay Güvenç, Kenan Memiş, Kaan Özer, Sezgin Özkan, Arda Yalı, Ahmet Yılmaz, Oktay Yüksel."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...