Havuç tarlasından bir yıldız doğdu

/ Kaynak: İHA
Havuç tarlasından bir yıldız doğdu

SPOR Haberleri  / İHA

Havuç tarlasında çalışmayı bırakarak spora yönelen ve 2014 yılında 6 altın madalya sahibi olan atlet Mizgin Ay'ın yıldızı parlamaya devam ediyor.

Bu sezon tam 15. kez Türkiye Şampiyonası'na katılan Mizgin Ay, sezonun son yarışını Bolu'da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda yaptı. Mizgin bu şampiyonayı da 200 metrede Türkiye şampiyonu olarak tamamladı. Kendi kategorisinde geçilemeyen Mizgin Ay, 14 yaşında olmasına rağmen Yıldızlar kategorisinde yarışıyor. Uluslararası 3 yarışa katılan Ay, bu yarışlarda bir 1.'lik bir de liseler arası Dünya ikinciliği elde etti. 
Mizgin Ay'ın başarıları Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi'nin de (TOHM) dikkatini çekmiş ve 4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek bayrak yarışı denemelerine çağrılmış. Bu denemelere Türkiye'nin en hızlı 4 sporcusu çağrılmış. Bu sporculardan biri olan Mizgin Ay, hem 4x100 hem de 4x400 metre yarışlarında rekor denemesi yapacak. 
Mizgin Ay'ın antrenörü Muhsin Soysal da geçmişi başarılarla dolu bir antrenör. 2009 yılında Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonası'nda Beypazarı Lisesi'ni takım halinde Dünya Şampiyonu yapan Soysal 2009'dan günümüze birçok şampiyon sporcu yetiştirdi. Antrenör Muhsin Soysal Mizgin'in Türkiye şampiyonluklarına alıştık. Başarılı antrenör, "Hedefimiz önümüzdeki sezonda 100-200 ve 400 metrede Türkiye rekorları kırmak. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor, hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. 

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...