"Icardi mermiye kafasını soktu" Okan Buruk'tan Hakim Ziyech'e övgü dolu sözler

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

Galatasaray'ın Samsunspor'u 4-2 mağlup ettiği maçta Hakim Ziyech’in sert şutunda Mauro Icardi’nin kafa vuruşuyla golü atması sosyal medyayı salladı. Teknik direktör Okan Buruk ise pozisyonu "Icardi mermiye kafasını soktu" sözleriyle yorumladı. Tecrübeli çalıştırıcı Ziyech ve Kerem Demirbay'a maçın ardından övgüler yağdırdı.

Süper Lig'in 5. haftasında konuk ettiği Yılport Samsunspor'u 4-2 yenen Galatasaray, yenilmezlik serisini sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar çıktığı son 16 resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Samsunspor galibiyetiyle ligde lider olduklarını söyleyerek, "Bu akşam itibarıyla ligin lideri olduk. Bundan sonra da hedefimiz hep orada olmak, orada kalmak. Bizim için lig çok önemli. Şampiyonlar Ligi'ni tabii ki oynayacağız ama ligdeki performansımız, kazanmamız çok önemliydi. Bundan sonraki maçlarda da bunu devam ettirmeye çalışacağız" dedi.

"ZİYECH İYİ İŞLER YAPTI"

Hakim Ziyech’in şutunda Mauro Icardi’nin kafa vuruşuyla golü atmasının hatırlatılması üzerine Buruk, "Icardi, mermiye kafasını soktu. Bu hızla topa kafayı sokup, kalenin içine atmak büyük iş. Icardi’nin golünü Icardi’ye verelim. Hakim’in de güzel bir şutu vardı. Hakim’i özellikle 45 dakika oyun aldık. Oyunun genelinde de iyi işler yaptı. Uzun süre sonra ilk maçı, daha iyi olacak. Ndombele için de aynı şeyi söyleyebilirim.

Girdikten sonra orta sahada defansif anlamda kazandığı toplar oldu. Ofansif anlamda çok ileriye gitmedi. Lucas daha çok öne çıktı. Daha sonra Kaan’ı aldık, Ndombele’yi öne götürebilmek için. Takımın giren, çıkan hepsi olumlu bir görüntü verdi. Daha iyi olmak istiyoruz. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. Bunun bilincindeyiz. Bugün özellikle ilk yarı bizim için önemli bir ölçüydü" şeklinde konuştu.

OKAN BURUK'TAN KEREM DEMİRBAY'A ÖVGÜ

Sezonun başı olduğunu, oyuncuların performansının yükseleceğini ifade eden sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Dün takımla konuşmamda da 11 oyuncu yeni katılmış. Bu 11 yeni oyuncuların adaptasyonları kolay bir şey değil. Acele etmemek gerekiyor. Fiziksel ve mental olarak yukarıya çıkacağız. Bugün taraftarımızı inanılmaz bir şekilde oyuncularımıza destek verdi. Kerem Demirbay sahanın en iyilerden biriydi.

İyi oynadığını düşünüyordum. Kerem’in ortada ikili oynuyorsak ikiliden biri olmasını istiyoruz. Orta sahada 3’lü oynuyorsak daha 8 numarada pozisyonunda, ofansif orta saha olarak düşüneceğiz oyunculardan biri. Bugün ikisini de yaptı. Bugün hem oyunu kurmaya yardım etti, kazanılan toplarda birçok atağımızı başlatmış oldu" açıklamasında bulundu.

Okan Buruk

ZAHA NEDEN OYNAMIYOR?

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun hücumdaki 3 pozisyonda da oynayabilecek bir oyuncu olduğunu belirten Okan Buruk, "Zaha da kariyerinde hem sağ kanat oynamış hem de merkez oynamış hem de sol kanat oynamış bir oyuncu. Maç maç da bunları düşüneceğiz. Çok fazla maç oynayacağız. 6 tane üst üste maçımız var. Bu süreç içerisinde bütün oyuncularımı kullanacağım. Rakiplerimizin dizilişine göre karar vereceğiz. Zaha bir sonraki maçta kadromuzda olacak. Onu da kullanmak istiyoruz. Kopenhag maçında kadro olmasını ve bizden süre almasını düşünüyoruz" dedi.

Baskının geçen sene de olduğunu aktaran Buruk, "Geçen sene de çok önemli bir kadro kurmuştuk. Allah’ın izni ile bunun üstesinden geldik ve şampiyon olarak ligi bitirdik. Son yılların en yüksek puanı, en çok galibiyet sayısı, kırılan rekorlar, bu anlamda geçen sene bizim için olumlu geçmişti ve mutlu bir şekilde bitirdik. Bu sene aynı şekilde baskı olacak. Baskıyı da seviyoruz" açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1703127986554171621

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...