Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor
Spor

İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor

Son Güncelleme: 12 Temmuz, 2021 - 12:18
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor
Fotoğraf Başlığı Ingiliz Milli Takimi'na ülke basinindan tepki yagiyor

Tarihinde büyük penaltı travmaları bulunan İngiltere, 2018 yılından bu yana yaptığı özel çalışmalara rağmen İtalya karşısında yine penaltılarda mağlup oldu. Futbolculuk kariyerinde, ülkenin unutamadığı tarihi penaltı atışından yararlanamayan Gareth Southgate'in, bu kez teknik direktör olarak boy gösterdiği EURO 2020'de İtalya karşısında izlediği strateji, Ada basınında büyük tepki karşılandı.

Kaydet
a- | +A

EURO 2020'nin normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, kupanın sahibi oldu. İtalyanlar böylece, 53 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda zafer elde etti. Gök Mavililer, EURO 1968'de evlerinde düzenlenen turnuvanın finalinde Yugoslavya'yı eleyerek ilk kupasını kazanmıştı.

Turnuva tarihi boyunca 4. finalinde 2. kez kupaya uzanan İtalyanlar, 2000 yılında Fransa'ya, 2012'de ise İspanya'ya finalde boyun eğmişti.

EN ERKEN GOL REKORU KIRILDI
Karşılaşmaya hızlı başlayan İngiltere, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sağ kanattan Trippier'in ceza sahasına gönderdiği topa Shaw, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Milli formayla ilk kez ağları sarsan Shaw, 1 dakika 56 saniye ile şampiyona finallerindeki en erken gole imza atarak tarihe geçti.

Finalde İtalya'ya beraberliği getiren Leonardo Bonucci, iki farklı alanda turnuva tarihine geçmeyi başardı. Karşılaşmanın 67. dakikasında İngiltere ceza sahasında oluşan karambolde topu ağlarla buluşturan Bonucci, 34 yaş 71 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu olurken, Marco Materazzi'den sonra İtalya Milli Takımı'nın bir finalde gol atan ikinci savunma oyuncusu oldu.

PENALTI İÇİN OYUNA ALDIĞI OYUNCULAR VURUŞU KAÇIRDI
Büyük turnuvalarda penaltı travması bulunan İngiltere, İtalya karşısında kaybettiği finalde yine büyük bir talihsizlik yaşadı. İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate'in uyguladığı penaltı stratejisi işe yaramadı.

Southgate, normal süresi ve uzatmaları 1-1'lik eşitlikle tamamlanan mücadele sonrası penaltı atışları için taktik değişikliğine gitti. Marcus Rashford ve Jadon Sancho, taktik gereği karşılaşmanın son dakikasında penaltı atışları düşünülerek oyuna alındı.

İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor
Başlık Resmiİngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR
İngiltere adına kullanılan ilk iki penaltı atışında sırasıyla Harry Kane ve Harry Maguire gol atmayı başarırken, oyuna penaltı için dahil edilen Marcus Rashford ve Jadon Sancho, meşin yuvarlağı filelere gönderemedi. Rashford ve Sancho'nun kaçırdığı penaltıların ardından topun başına gelen Bukayo Saka da, Gianluigi Donnarumma'yı geçemeyince kupa, İtalya'nın oldu.

Kaçan penaltıların ardından Jadon Sancho ve Bukayo Saka gözyaşlarına hakim olamadılar.

PENALTICI TERCİHİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
İngiltere Teknik Direktör Gareth Southgate'in penaltıcı tercihleri gecenin en çok tartışılan konularından oldu. İngiliz çalıştıcının son dakikada oyuna aldığı Marcus Rashford ve Jadon Sancho'un penaltı kaçırması tartışmaları beraberinde getirdi. Her iki oyuncunun da maça ısınamadan topun başın geçirilmeleri, kaçan penaltılarda büyük bir etken olduğu kaydedildi.

KADER PENALTICILARININ YAŞ ORTALAMASI 21
Öte yandan, kritik bir anda sorumluluk verilen oyuncuların yaş ortalaması da dikkat çekti. Marcus Rashford ve Jadon Sancho ile birlikte son penaltıyı kullanan Bukayo Saka'nın yaş ortalaması 21 olması dikkatlerden kaçmadı.

Marcus Rashford: 23 yaşında

Jadon Sancho: 21 yaşında

Bukayo Saka: 19 yaşında

EURO 2020'DE NE KADAR SÜRE ALDILAR?
Marcus Rashford: 84 Dakika

Jadon Sancho: 97 Dakika

Bukayo Saka: 272 Dakika

İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor
Başlık Resmiİngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor

SON PENALTIYI 19 YAŞINDAKİ SAKA KULLANDI
İngiltere'de teknik direktör Gareth Southgate'in eleştirildiği bir diğer konu ise son penaltıyı 19 yaşındaki Bukayo Saka'ya kullandırması oldu. Genç futbolcu, profesyonel kariyerinde daha önce yalnızca 2 kez (Biri İngiltere U17 takımında, diğeri ise Madrid ile oynanan hazırlık maçında) penaltı kullandı.

Raheem Sterling, Jack Grealish ve Luke Shaw gibi tecrübeli isimlerin yerine Bukayo Saka'nın tercih edilmesi, Ada basınında büyük tepkilere yol açtı.

GARETH SOUTHGATE MAÇTAN SONRA NELER DEDİ?
Beraber kazanıp, beraber kaybettiklerini vurgulayan Southgate, penaltı atışlarına çalıştıklarını ancak son kararı kendisinin verdiğini söyledi. İşlerin kendi lehlerinde gelişmediğini belirten tecrübeli teknik adam, penaltı atışlarını sahadaki en iyi oyuncuların kullandığını ifade etti.

Sorumluluğu üstlenen ve kimseyi suçlayamayacaklarını aktaran Gareth Southgate, "Oyun içerisinde de benzer durumlar yaşadığımızı biliyorum. Saka, çok sevilen bir oyuncu. Yıldız olmaya devam edecek. Bu akşam da performansı gayet iyiydi. Kendisini desteklemeliyiz. Kendisine yardım etmeliyiz. Eminim ki dışarıda çok destek görecektir." açıklamasını yaptı.

Oyuncuların kulüplerinde uzun vadede ne yaptıklarına daha önceden baktıklarını belirten Southgate, "Rusya'da bu işe yaradı ancak bu akşam işe yaramadı. Oyuncular şu anda gayet sessizler. Ben kendilerine teşekkür ettim yaptıları için. Kendimizi suçlu hissetmemiz gereken bir şeyin olmadığını ifade ettim. Birlikte kazanıp birlikte kaybettiğimizi, başları dik bir şekilde yürüyebileceklerini söyledim. Böyle bir akşamı yaşamamın büyük bir fırsat olduğunu ifade ettim." dedi.

İngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor
Başlık Resmiİngiliz Milli Takımı'na ülke basınından tepki yağıyor

GARY LINEKER: HERKESE SÜRPRİZ OLDU
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Garry Lineker, Gareth Southgate'in penaltı tercihlerini eleştirdi. Lineker, Sancho ve Rashford'ın neredeyse topa dokunmadan penaltı atmalarını eleştirerek, "Maça bu kadar dahil olmayan ve bir ritm oturtamamış oyuncudan bunun talep edilmesi büyük bir şey. Jack Grealish ve Raheem Sterling'in penaltı kullanmaması herkese sürpriz oldu." ifadelerine yer verdi.

ROY KEANE: 19 YAŞINDA UTANGAÇ BİR ÇOCUK
İngiltere'nin penaltı atışlarında izlediği stratejiyi eleştiren bir diğer isim ise Roy Keane oldu. Keane, "Eğer Raheem Sterling ya da Jack Grealish'seniz sizden önce genç bir çocuğun böylesine kritik bir penaltıyı kullanmasını öylesine izleyemezsiniz. 19 yaşındaki utangaç bir çocuğun sizden önce penaltı kullanmasına izin veremezsiniz. Bunlar çok tecrübeli oyuncular. Raheem Sterling'in kazandığı birçok kupa var. Bu penaltıdan önce sorumluluk almalıydı." açıklamasınıda bulundu.

RIO FERDINAND: BU ÇOCUKLARIN KREDİLERİNİN YÜKSEK OLMASI LAZIM
İngiltere'de penaltı kaçıran oyunculara destek olan isimlerin başında Rio Ferdinand geliyor. Ferdinand, final sonrası, "Açıkçası çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ancak bu oyuncular zorlu pandemi döneminde bu ülkeyi ayağa kaldırdılar, umut oldular. Kredilerinin yüksek olması lazım. Evet kabul ediyorum, çok zor bir maçtı. Penaltı atışlarında topun başına geçmek her zaman zordur. Kaybetmekse acı vericidir. Kaybetmenin en acı verici halidir. İtalya'ya tebrikler, zaferin tadını çıkaracaklardır." şeklinde konuştu.

FUTBOLCULUĞUNDA DA PENALTI TRAVMASI YAŞAMIŞTI
İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, futbolculuğu döneminde EURO 96'da Almanya ile oynanan yarı final maçında penaltı kaçırmış ve İngiltere final şansını kaybederek turnuvaya veda etmişti.

Gareth Southgate, o günleri, "Açık konuşmak gerekirse ömrümün sonuna kadar 1996'da kaçırdığım penaltıyı hatırlayacağım. Bu benim canımı her zaman çok acıtacak." cümleleriyle anlatmıştı.

2018'DEN BU YANA PENALTI ÇALIŞIYORLARDI
İngiltere, büyük turnuvalardaki penaltılara giden 10. maçında 7. kez kaybetti. Bunların 2'sinde İtalyanlara boyun eğen İngilizler, penaltılarda sadece 3 kez sevinebildi.

Öte yandan İngiltere'nin 2018'den bu yana, geçmişteki acı tecrübelerin tekrarlanmaması sebebiyle EURO 2020 için özel penaltı çalışmaları yaptığı biliyordu.

BAKMADAN GEÇME
EURO 2020 finalini 8 yıl önce bilmiş!
HABER
EURO 2020 finalini 8 yıl önce bilmiş!

BAKMADAN GEÇME
İtalya destan yazdı
HABER
İtalya destan yazdı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 12 Temmuz, 2021 - 12:18
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Garanti BBVA'ya borcu olanlar dikkat! Dev banka 1 milyar liralık alacağını sattı, işte yeni muhatabınız
    Garanti BBVA 1 milyar liralık alacağını sattı
    Kaydet
  • 2
    11 zincir market birleşti! Uygun fiyata satacaklar, ilk şube şubatta açılıyor
    11 zincir market birleşti! Uygun fiyata satacaklar...
    Kaydet
  • 3
    Diyarbakır'da eşsiz manzara! 1 milyon yıl önce oluştu: Topraktan tarih fışkırıyor
    Diyarbakır'da eşsiz manzara! 1 milyon yıl önce olu...
    Kaydet
  • 4
    Her 15 dakikada bir çizgiler temizlendi! Karlar altında gelen şampiyonluk
    Göz gözü görmedi! Karlar altında şampiyonluk
    Kaydet
  • 5
    Altın herkesin dilinde ama... İslam Memiş bu yıl için bambaşka bir tablo çizdi!
    Altın herkesin dilinde ama... İslam Memiş bu yıl i...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Boğazımıza dayanan bıçak
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Türkiye’nin küresel diplomasi vizyonu: Gazze’de Türkiye dengesi
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Faiz ve not haftası
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Bilmek gerek…
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci 30 avro krizinde “Akıllı Limit” formülümüz masada
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Diyarbakır'da eşsiz manzara! 1 milyon yıl önce oluştu: Topraktan tarih fışkırıyor
    Diyarbakır'da eşsiz manzara! 1 milyon yıl önce oluştu: Topraktan tarih fışkırıyor
    Kaydet
  • Karları aşıp buz gibi suya daldılar:
    Karları aşıp buz gibi suya daldılar: "Su kaynıyor" diyerek soğuğa meydan okudular!
    Kaydet
  • Örnek geri dönüş! Çevreyi kirleten gençler zabıtadan gelen uyarıyı duyunca kolları sıvadı
    Örnek geri dönüş! Çevreyi kirleten gençler zabıtadan gelen uyarıyı duyunca kolları sıvadı
    Kaydet
  • Menü 27 bin lira! 2 Michelin yıldızlı restoran, temizlik denetiminden geçemdi
    Menü 27 bin lira! 2 Michelin yıldızlı restoran, temizlik denetiminden geçemdi
    Kaydet
  • 18. yüzyıldan kalma gelenek! Atlar ateşin üzerinden atladı, 550 nüfuslu köye binlerce kişi akın etti
    18. yüzyıldan kalma gelenek! Atlar ateşin üzerinden atladı, 550 nüfuslu köye binlerce kişi akın etti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 yıl önceki 'Suriye' paylaşımı yeniden gündem oldu!
Erdoğan'ın 11 yıl önceki paylaşımı yeniden gündem oldu!
Kaydet
Tedesco'dan genç isme büyük övgü: Fenerbahçe'nin geleceği
Genç isme büyük övgü: Fenerbahçe'nin geleceği
Kaydet
Aston Villa, Fenerbahçe maçı öncesi yara aldı
Aston Villa, Fenerbahçe maçı öncesi yara aldı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası