Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. "Mourinho 'beni gönderin' der gibiydi" | Spor yazarları kritik derbi için ne dedi?
Spor

"Mourinho 'beni gönderin' der gibiydi" | Spor yazarları kritik derbi için ne dedi?

Son Güncelleme: 05 Mayıs, 2025 - 09:14
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Fotoğraf Başlığı"Mourinho 'beni gönderin' der gibiydi" | Spor yazarlari kritik derbi için ne dedi?

Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'a evinde 1-0 mağlup oldu. Spor yazarları, karşılaşmanın ardından köşelerinde kritik derbiye dair değerlendirmelerini paylaştı.

Kaydet
a- | +A

Fenerbahçe, Süper Lig'in 34'üncü haftasında evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Kritik karşılaşma 1-0 siyah beyazlıların üstünlüğü ile sona ererken, sarı lacivertliler şampiyonluk umudunu zora soktu. Lider Galatasaray ile puan farkını 8'e çıkaran Fenerbahçe'de tribünler "yönetim istifa" sesleri ile yankılanırken, maçın ardından spor yorumcuları kritik değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...


ESARETİN BEDELİ

Mehmet Emin Uluç - Türkiye Gazetesi

"Paralel evrende, Fenerbahçe’nin “Türkiye ve Avrupa’da ses getiren bir kadrosu vardı!”, Süper Lig’de ise bu muhteşem Fenerbahçe’nin yoluna taş koyan, TFF, MHK gibi üç harfliler… Biz sezon başında Mourinho’ya “Sizin kazanacağınız maçları görebilecek miyiz?” derken endişeli ama samimi bir soru sormuştuk. Bu kadar hayal kırıcı bir gerçekliği tahayyül dahi edemezdik. F.Bahçe’nin geçmiş başarılarının ardına saklanan Başkan Ali Koç gibi, mazide kaldırdığı kupaları kendine kalkan yapan bir Jose Mourinho var sahnede… Oysa her ikisi de çıplak, artık herkes görüyor. “Siz benim hayal ettiğim Fenerbahçe’yi anlayamamışsınız” demişti Sayın Koç, gerçekten bunu anlayamazdık. Emin olun sayın başkan; Kadıköy kalesi yıkılmış, “derbi efendisi” apoleti sökülmüş ve hatta madara edilmiş bir Fenerbahçe’yi rakipleri bile hayal etmemiştir.

Derbiye gelince…. Yine dörtlüye dönmüşsün sayın hocam, sakatlıktan yeni çıkan Mert’i sola sallamışsın, gol atmayı unutmuş En-Nesyri’ye bel bağlamışsın. Ne bekliyordun acaba? Ligin üst sırasındaki rakiplerine diş geçirememiş, İsmail Kartal’ı mumla aratmış Mourinho’yla cümleten geçmiş olsun sarı lacivertli camia."

BAKMADAN GEÇME
Beşiktaş deplasmanda Mourinho
HABER
Beşiktaş deplasmanda Mourinho'nun Fenerbahçesini yendi, şampiyonluk umutlarını bitirdi: Yine bana hüsran


"KOLTUKTA OTURURKEN ŞAMPİYON OLMAK..."

Sadık Söztutan - Türkiye Gazetesi

"İki stoperi de sarı kartlı Fenerbahçe, ikinci yarıya Szymanski’nin yerine Tadic’le başladı. Dakikalar ilerleyip gol gelmeyince Mourinho bütün tuşlara basmaya başladı. İki savunmacı Çağlar ve Osayi’nin yerine Djiku’yu aldı; En-Nesyri ve Talisca’nın yanına Dzeko’yu da sürdü.

70 dakika iyi giden hakem Yasin Kol, Gedson’un topa vurduğu pozisyonu yanlış süzüp Fenerbahçe’ye faul verdi. Talisca’nın gollük frikiğini Mert Günok çıkardı.

Neyse... Maç gürültüsünden sıyrılıp salimen düşünürsek, kadro ve hoca kalitesiyle açık ara üstün olduğu düşünülen Fenerbahçe, mütevazi kadrosu ve hocasıyla Beşiktaş’a hem de kendi saha ve seyircisi önünde boyun eğmiş, evinde oturan Galatasaray’ı şampiyon yapmıştır. Derbide başroller Solskjaer, Mert ve Masuaku’nun oldu."

Başlık Resmi"Mourinho 'beni gönderin' der gibiydi" | Spor yazarları kritik derbi için ne dedi?


"SAHAYA ÖYLE BİR TAKIM SÜRDÜ Kİ..."

Kemal Belgin - Türkiye Gazetesi

"Şu hani ünlü, dünyanın en büyük hocası var ya Jose Mourinho; sahaya öyle bir takım sürdü ki ne oynadığı kurgusu hiç anlaşılamadı. Sonra aynı benzerlikte yani açılıp değerlendirilmesi çok zor oyuncu değişikliklerini de bu yanlışa ilave ederek ‘Beşiktaş’ın direncini kırmak, zaferini engellemek ayıp olur’ dedi sanırım. Şimdi etti en yakın takip ile yarıştaki puan farkı 8. Geri kalan 4 maçta Galatasaray iki yenilgi bir beraberlik alsa dahi –tabii ki Fenerbahçe hep kazanırsa- şampiyon olacak.

Maçın teknik eleştirisini zaten uzun yapmaya gerek yok. Haa bir de unutmadan Beşiktaş bir de penaltı kaçırdı. Ve Fenerbahçe taraftarı yönetimi istifa davetine devam etti. Sonunda öyle mi olur? Bahar geldi arkadaşlar deniz kenarına gidin hava alın biraz."


"JOSE MOURİNHO DENEN AĞLAK..."

Ahmet Çakar - Sabah

"Jose Mourinho denen ağlak, Fenerbahçe'yi bitirdi… Ali Koç taraftarı bitirdi… Sonuç olarak da dün gece Beşiktaş ligi bitirdi. Gerçekten Jose Mourinho, Fenerbahçe tarihinin en rezil hocalarından biridir. Kazandığı derbi olmadığı gibi oynadığı iyi maç sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Dün geceye bakıyoruz, Talisca'nın frikiği ve kafası dışında pozisyon yok. Top Fenerbahçe'deymiş gibi görünüyor ama ne tempo var ne üretim var. İlk yarı, Talisca'nın yaptığı büyük sorumsuzluk. Göstere göstere elini topa uzattı, penaltıyı yaptırdı. Gedson penaltıyı kaçırdı fakat sonrasında Mert Müldür'ün ancak amatör oyuncuların yapacağı hatasıyla Beşiktaş'ın golünü attı. Mert Müldür sözüm ona milli oyuncu. Kaleciye pas vereyim derken Gedson'un önüne al da at dercesine topu indiriyor. Sorun çok büyük. Fenerbahçe ile kobay gibi oynayan bir adam var. Her hafta ilk 11'de kafasına göre takılıyor."

BAKMADAN GEÇME
Ole Gunnar Solskjaer: Beşiktaşlılığı sahada gösterdiler
HABER
Ole Gunnar Solskjaer: Beşiktaşlılığı sahada gösterdiler


"MOURİNHO 'BENİ GÖNDERİN' DER GİBİYDİ"

İlker Yağcıoğlu - Takvim

"Jose Mourinho ezeli rakiplerine karşı 5 maç oynadı... 4 mağlubiyet aldı. 1 de beraberliği var. Kimse kusura bakmasın, bu istatistikle hiçbir teknik adam Fenerbahçe'nin başında kalamaz. Mourinho değişikliklerle adeta "Beni gönderin" der gibiydi. İyi oynasın, kötü oynasın en ihtiyaç duyulan zamanda En-Nesyri'yi, antrenörlük kursuna yeni başlayan hoca bile oyundan almaz. Hem de gerideyken. Futbolcuların uzun süre oyunu kabullenmesi garibime gitti. Bizim zamanımızda olsa stat başımızı yıkılırdı. Fenerbahçe taraftarı ikinciliği kabullenmiş durumda."

Başlık Resmi"Mourinho 'beni gönderin' der gibiydi" | Spor yazarları kritik derbi için ne dedi?


ÖZEL FİYASKO!

Gürcan Bilgiç - Sabah

"Hem oyun hem de oyuncu "yetersizliğini" üretip, en büyük bütçenin oluşturulduğu sezonu derbi kazanmadan, hatta kaybede kaybede bitiren müthiş bir performans sahibi var orada. Her konuşmasında ekibini savunup, "sorumlu benim" dedikten sonra, yenilginin ardından koşa koşa soyunma odasına giden de orada. Anlayamadığı veya anlatamadığı bir süreç içinde, her rakibine "kazanabilirim" umudu veren görevlendirmelerin sahibi olduğu gibi, ne ofansif ne de defansif "özel fikri" olamayan da orada.

Maçtan maça sekiz rotasyon yapabilecek kadar derin ve kaliteli kadronun, böylesine bilinçsiz, plansız oynamasını da anlatamaz. Efektini cebine ve CV'sine koyup, koca bir sezonu taraftara zehir eden bir "jöleli" gerçeği de var karşımızda. Kadıköy'ü dolduran veya televizyon başında olup isyan edenler de elbette haklı. Hep eleştirirdik taraftarın bu tavrını. "Hele bir maç bitsin, öyle yapın" dedik. Ama sahadaki takım öylesine sinik ve teslimiyetçi ki, Beşiktaş'ın golünden sonra "Takım kazanır" ruhunu vermiyorlar. Milyonlarca taraftarı bu fikre sokan süreç var çünkü. Sahibi de 10 milyon Euro alıyor, bu rezaleti oluşturmak için. Galatasaray'a altın tepsi içinde verdi şampiyonluğunu, üstelik kendi taraftarına "özel eziyet" çektirerek."


"BIRAKIN YAPIYI MAPIYI..."

Şansal Büyüka - Nefes

"Beşiktaş'ın bu galibiyeti, Galatasaray’ı üst üste üçüncü şampiyonluğu ve taktığı beşinci yıldız için yürekten kutluyorum… Fenerbahçe’ye bu sezon da geçmiş olsun… Bırakın yapıyı mapıyı, tek derbi kazanamadan sezonu büyük hayal kırıklığı ile kapatmanın gerçek anlamda özeleştirisini yapın, hesabını verin..."


MOURİNHO'NUN İFLASI

Ömer Üründül - Sabah

"Fenerbahçe'nin dün yenildiği Beşiktaş'ın kadrosuna bakalım; stoper de Masuaku, sol bekteki bütün sezon çok az görev almış genç Emrecan. İleride sol tarafta deneyimsiz genç Mustafa. Bir de üstelik takımın en büyük kozu Rafa Silva adeta sahada yok. Yani Fenerbahçe sadece cansiperane mücadele eden rakibi karşısında tek gol dahi atamadı. Sahanın yıldızı kaleci Mert Günok'tu. Talisca'nın frikiğindeki kurtarış maçın seyir zevki açısından en önemli anıydı. Ve de ciğeri parçalanana kadar mücadele eden Gedson. Fenerbahçe bu sezon İstanbul'da toplam 5 derbi oynadı. Bunlardan 3'ü kendi sahasında sonuç 4 mağlubiyet 1 beraberlik. Sadece bu tablo Mourinho'nun iflasını göstermektedir. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a acil tavsiyem, istikrar düşüncesini bir kenara bırakıp gelecek seneki Mourinho ile devam kararını tekrar ciddi bir şekilde gözden geçirmesidir."

BAKMADAN GEÇME
Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Galatasaray ve Osimhen
HABER
Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Galatasaray ve Osimhen'den paylaşım


"KUPAYI RÜYANDA GÖRÜYORSUN"

Engin Verel - Akşam

"Koskoca sezonu derbi kazanmadan tamamlıyorsun. Böyle olunca da kupayı rüyanda görüyorsun. Böyle bir manzara elbette hiçbir Fenerbahçeli'yi memnun ve mutlu edemez. Ama ne yazık ki bu manzaranın sorumluları hala görevlerini yapmış olmanın huzuru(!) içinde koltuklarında oturuyorlar."


"TRİBÜNLERE 'AZ BİRAZ SABIR' DERDİM AMA..."

Fatih Doğan - Sabah

"Şampiyon olmak için astronomik maaşlar ve bol yıldızlı, çok sıfırlı bütçelerle yarışan hem Galatasaray'ı hem de Fenerbahçe'yi yenmek, matematiğin ötesinde bir ruh ve mücadeleyle açıklanabilir. Beşiktaş'ın hem kadro derinliği hem de sakatlık nedeniyle eksik futbolcularına rağmen oynanan oyun ve mücadele her şeyden önce saygıyı hak etmektedir. Normalde ilk yarı biterken 45'te "Yönetim istifa, Ali Koç istifa, Aziz Yıldırım Başkan..." diye bağıran F.Bahçe tribünlerine "Maç bitmedi, çok erken oldu, az biraz sabır" derdim ama 10 yıldır sabırla beklediklerini düşününce bunu demenin yanlış ve saygısızlık olacağını düşündüm. Şampiyonluğa havlu atan bir camianın, taraftarın acısına saygı duymak lazım. Beşiktaş takımını alkışlamalarını da alkışlamak lazım."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 05 Mayıs, 2025 - 09:14
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter gözaltında! Başsavcı'dan çok konuşulacak 'delil' sözleri
    Güllü'nün ölümüyle ilgili kızını sıkıştıracak açık...
    Kaydet
  • 2
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa çıkmadı! Beklenen açıklama geldi
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa ç...
    Kaydet
  • 3
    Meteoroloji tek tek uyardı! 17 ilde sağanak alarmı
    Meteoroloji tek tek uyardı! 17 ilde sağanak alarmı
    Kaydet
  • 4
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı: Sarı kırmızılı takımının büyük zafiyeti
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı
    Kaydet
  • 5
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi: Arda Güler kesik yedi, Mbappe kulübede bitirdi
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi
    Kaydet
YAZARLAR
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç İkinci yarılar ve mental çöküş!..
    Kaydet
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Gelin; sadece son haftaya bakalım…
    Kaydet
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Talisca Norveç’te uçurdu Fener’i
    Kaydet
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Hasret sambayla sona erdi
    Kaydet
  • Ahmet Demirbas
    Ahmet Demirbas "Kıyamet günü, Fâtıma kulumu şefaatçi eyledim"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kaydet
  • Geceyi bir anda aydınlattı! Elazığ'da meteor düşme anı kamerada
    Geceyi bir anda aydınlattı! Elazığ'da meteor düşme anı kamerada
    Kaydet
  • Önce tekme attı sonra elindeki telefonu alıp fırlattı! Trafikteki kavga kamerada
    Önce tekme attı sonra elindeki telefonu alıp fırlattı! Trafikteki kavga kamerada
    Kaydet
  • İBB'nin Kent Lokantası menüsüne zam!
    İBB'nin Kent Lokantası menüsüne zam!
    Kaydet
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret çağrısı
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret çağrısı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Eşini çocuğunun gözleri önünde defalarca kez bıçakladı: Dehşet davasında sanığa ağır ceza
Dehşet davasında sanığa ağır ceza
Kaydet
BM’den İsrail’e net mesaj: Gazze’ye yardım engellenemez!
BM Genel Kurulu'ndan Gazze kararı
Kaydet
Asgari ücret için kulisler hareketlendi: Masada tek seçenek konuşuluyor!
Asgari ücret için kulisler hareketlendi: Masada tek seçenek konuşuluyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası