Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Trabzonspor, Beşiktaş’ın yenildiği haftada üçüncülüğü sağlama almak isterken Alanyaspor deplasmanına takıldı. Bordo mavililer Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi: 3-1

UĞUR AKTAN’IN HABERİ -  Abdullah Avcı yönetimindeki bordo mavililer Beşiktaş’ın yenildiği haftada üçüncülüğü sağlama almak isterken Alanya’ya vuruldu. Can derdindeki Fatih Tekke’nin takımı Oğuz Aydın (2) ve Efecan Karaca’nın golleriyle lige tutundu.

HIZLICA 90 DAKİKA

ALKIŞ: Alanyaspor’da Oğuz Aydın yükselen formunu iki golle süslemesini bildi.

YANLIŞ: Trabzon-spor’un savunmacısı Denswil’in hatası takımını oyundan düşürdü.

HAKEM: Volkan Bayarslan’ın faullerdeki kart tercihleri (vermediği) tepki topladı.

Trabzonspor’un ligde üç maçlık kalesini gole kapatma serisi Alanya deplasmanında son buldu.
Trabzonspor’un ligde üç maçlık kalesini gole kapatma serisi Alanya deplasmanında son buldu.

ERKEN GELEN GOL

Trabzonspor adına üç değil altı puanlık maçtı. Çünkü Beşiktaş derbiden eli boş ayrılmıştı. Fırtına’nın kazanması üçüncülüğü sağlama alması anlamına geliyordu. Karşısında ise Fatih Tekke’nin can derdindeki Alanya’sı vardı. Altı maçtır kazanamayan ev sahibi takım, sekizinci dakikada Uğurcan’ın sektirdiği topta Oğuz Aydın ile öne geçti. 38’de Uğurcan-Denswil anlaşmazlığında yine Oğuz Aydın sahnedeydi.

Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi - 2. Resim

VAR KARARIYLA...

Devreyi 2-0 geride tamamlayan bordo mavili takımda özellikle ikinci gol sonrasında motivasyon kaybı dikkat çekiciydi. Skor üstünlüğünü eline alan Alanya’nın direnci ise her geçen dakika arttı. Maçta fişi çeken isimse 73’te Alanyaspor’un etkili ismi Efecan oldu. Önce ofsayt kararının verildiği pozisyon VAR incelemesinin ardından santra ile noktalandı. Trabzonspor’un şeref sayısını ise 90+6’da Pepe kaydetti: 3-1.

RAKAMLARA DİKKAT!

Maçın istatistiklerine gelirsek... Rakip kaleye 11 şut gönderen Alanya’nın beş isabetli şutunun üçü gol oldu. Bordo mavililer adına ise yedi isabetli şutta sadece bir gol çıktı. Fatih Tekke’nin takımı 90 dakika soyunca ceza sahasına 14 orta yapıp sadece ikisinde isabet sağlayabildi. Sonuç olarak Trabzonspor’un evladı Fatih Tekke kötü gidişe son verip lige tutunurken Abdullah Avcı düzeldiğini düşündüğü anda savunmasız kaldı!

Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi - 3. Resim

FIRTINA DEĞİL... YALAN RÜZGARI

Karadeniz ekibi Trabzonspor, bu sezon Süper Lig deplasmanlarında en fazla isabetli pas yaptığı (492), rakip ceza sahasında topla buluştuğu (39) ve şut çektiği (24) maçı oynadı ama sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

 

AVCI TALİHSİZLİKLERE DEĞİNDİ: HİÇ OLMAYACAK ŞEYLER

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Alanya maçını analiz etti: Çok iyi oynadığımız ilk yarıyı 2-0 geride bitirdik. Çok olmayacak bir şey hepsi bir maçta başımıza geldi. Oyunun içinde bunlar var hatalar olabilir. Oyun olarak kaybetmedik ama skor olarak kaybettik. Oyunun karşılığını maalesef alamadık. Yapacak bir şey yok ama bu tarz dalgalanmalar olacak. Hedefimize emin adımlarla gitmeye çalışacağız. Ligde ve kupada hedeflerimiz devam ediyor. Alanyaspor’u tebrik ediyorum ve Fatih Hoca’ya da başarılar diliyorum.

Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi - 4. Resim

ENİS BARDHİ'YE GÖRE: HAK ETMEDİĞİMİZ SONUÇ

Bordo mavililerin yıldızı Enis Bardhi “Alanya karşısında maça iyi başladık ancak preste yaptığımız hata sonucu gol yedik. İkinci golde söylenecek bir şey yok. 90 dakika iyi mücadele etmeye çalıştık ve hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Ama bunu kendi aramızda değerlendireceğiz” diye konuştu.

THOMAS MEUNİER: KİMSEYİ SUÇLAYAMAYIZ

Trabzonspor’un devre arasında aldığı ve asist katkılarıyla öne çıkan Thomas Meunier, Alanya karşısında etkisizdi. Belçikalı oyuncu “Maça iyi hazırlandık. Hiç beklemediğimiz bir sonuç oldu. Kimseyi suçlayamayız ama futbolda bu tür hatalar var. Bize yakışmayan hatalardı” ifadesini kullandı.

Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi - 5. Resim

DENSWİL GÖRMEDİ OĞUZ AFFETMEDİ

Alanya’nın ikinci golü futbol sahalarında ender görülen türdendi. Kaleci Uğurcan faul atışını Denswil’e yolladı ancak bordo mavili stoper o sırada takım arkadaşlarının sahadaki dağılımına bakıyordu. Hatta Uğurcan’a ileri vurmasını işaret ediyordu ki top ayağının yanından geçti. Geriden gelen Oğuz meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

Ne ettin uşağum! Trabzonspor, Fatih Tekke’nin Alanyaspor’undan fark yedi - 6. Resim

OĞUZ AYDIN MİLLİ TAKIMA...

Trabzonspor’a en az isabetli pasla (240) 3 gol atan Alanyaspor’da teknik direktör Fatih Tekke, Türkiye’nin en büyük takımlarından birine karşı galip geldiklerini belirterek “33 puandayız. Ligde kalmak için en az 10 puana daha ihtiyaç var. Oğuz Aydın millî takıma aday olabilecek potansiyele sahip” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...