Okan Buruk: Nelsson ve Sacha Boey'i Galatasaray'da tutmak istiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Buruk: Nelsson ve Sacha Boey'i Galatasaray'da tutmak istiyoruz

SPOR Haberleri

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, takımın son durumu hakkında konuştu. Buruk, bu sezon üç kulvarda yarışacaklarını, öncelikli hedeflerinin ise Şampiyonlar Ligi olduğunu söyledi. Başarılı teknik adam, Victor Nelsson ile Sacha Boey'in takımda kalıp kalmayacağına ilişkin de açıklama yaptı. Buruk, adı Fenerbahçe ile geçen Rashica'nın da Galatasaray'da kalmak istediğini belirtti.

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk, idman öncesi hedeflerini açıkladı.

"ÖNCELİĞİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ"

İlk olarak amaçlarının UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak olduğunu belirten Buruk "Şampiyonluk keyfini sürüyoruz, o mutluluğu yaşıyoruz ve özgüvenimiz var. Geçen sene şampiyon olmak için başlamıştık ve başardık. Şimdi de Şampiyonlar Ligi'ne girmek istiyoruz. Ayrıca Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı da almayı planlıyoruz" dedi.

"İYİ BİR KADRO KURACAĞIZ"

Okan Buruk, uzun ve zor bir sezonun kendilerini beklediğini aktararak "Bu sene 20 takım olacak. Avrupa ile maç sayımız daha da artacak. Bunun için güçlü bir kadro kurmamız lazım.  Başkanımız Dursun Özbek ile Erden Temur bunun için çabalıyor. Düşündüğümüz, ilgilendiğimiz ve istediğimiz oyuncuları kadroya katmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak sabırlı olmak gerek. Sonucunda yine Galatasaray'ın iyi bir kadrosu olacak" ifadelerini kullandı.

"SUUDİ ARABİSTAN DENGELERİ BOZDU"

Geçen seneki kadroyu korumanın kendileri için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen 49 yaşındaki teknik adam "Şu an oyuncu getirmek biraz zor. Suudi Arabistan takımlarının yaptıkları transferler birçok dengeyi bozuyor. Biraz daha sabırlı olmamız gerekecek" diye konuştu.

"RASHICA KALMAK İSTİYOR"

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynayan Milot Rashica ile de görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Buruk "Onun da istediği bizimle birlikte olmak. Rakamlar, kulüplerin arasındaki anlaşma önemli. Hem biz hem de Rashica istiyor. Her türlü fedakarlığı iki taraf da doğru bir şekilde yapacaktır" açıklamasını yaptı.

"BÜTÜN OYUNCULARIMIZ İÇİN GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ" 

Buruk, geçen sezonu kiralık olarak gelen futbolcuların durumunun sorulması üzerine "Bütün oyuncularım değerli. Özelikle hazırlık maçlarında göreceğimiz oyuncular var. Yarın bir maç yapacağız. Çok fazla hazırlık maçımız olmayacak. En kısa sürede form tutmamız gerekiyor. Burada çok romantik düşünmeyeceğiz. Bu süreçte diğer oyuncularla ilgili gelişmeler olabilir. Bütün oyuncularımıza gelecek teklifleri değerlendireceğiz. Şu andaki ilk düşüncemiz takımımızı doğru oyuncu sayısıyla birlikte birinci resmi maçımıza hazırlamak" şeklinde konuştu.

NELSSON VE BOEY GİDECEK Mİ?

Transferde adı geçen Victor Nelsson ile Sacha Boey hakkında da konuşan Okan Buruk "Oyuncularımız milli takımdan döndü. Bugün Nelsson ve Sacha antrenmanına çıkıyor. Amacımız geçen seneki kadroyu elimizde tutabilmek. Oyuncularımızla ilgili de bir problem yok. Eleme turunda da bizimle birlike olacaklar. Buraya da kafalarında çok soru işaretleriyle gelmediler. İlerleyen günlerde teklif gelebilir. Bunlara karşı her türlü hazırlığımız var. Benim isteğim özellikle savunma kurgumuzu çok fazla bozmadan bu oyuncu grubuyla devam etmek" değerlendirmesinde bulundu.

Demokratik Kongo Cumhuriyetli futbolcu Christian Luyindama'ya 1 hafta izin verdiklerini söyleyen başarılı çalıştırıcı "Takımdan ayrı olarak antrenmanlarına devam edecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...