Real Madrid - Rayo Vallecano maçında ırkçılığı kırmızı kart! "Hepimiz Vinicius'uz; yeter artık!"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Real Madrid - Rayo Vallecano maçında ırkçılığı kırmızı kart! "Hepimiz Vinicius'uz; yeter artık!"

SPOR Haberleri

Real Madrid'in Rayo Vallecano ile oynadığı La Liga 35. hafta maçı öncesi Real Madridli tüm futbolcular sahaya sırtında "Vini Jr." yazılı formalarla çıkarak takım arkadaşlarına destek oldu. 22 yaşında Brezilyalı yıldız hafta sonu Valencia deplasmanından bir kez daha ırkçı saldırıya maruz kalmıştı.

İspanya'da Real Madridli futbolcu Vinicius'a ırkçı hakaretler nedeniyle Valencia'ya sahasında 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

RFEF, LaLiga kurumu ve İspanyol hükümetine bağlı Spor Yüksek Konseyinin üyelerinden oluşan Rekabet Kurulu, 21 Mayıs'ta yapılan Valencia-Real Madrid maçında Valencia tribünlerinden Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius'a ırkçı hakaretlerde bulunulması nedeniyle Valencia Kulübüne ceza verdi.

Kurul, Valencia'nın Mestalla Stadyumu'nda 5 maç seyircisiz oynayacağını açıkladı.

KIRMIZI KARTI İPTAL EDİLDİ

Diğer yandan Real Madrid Kulübü'nün itirazı da kabul edilirken, Valencia maçının 90+7'nci dakikasında rakibinin yüzüne dirsek attığı gerekçesiyle Vinicius'a verilen kırmızı kart iptal edildi.

Vinicius, 24 Mayıs'ta Real Madrid'in sahasında yapacağı Rayo Vallecano maçında oynama şansı bulsa da dizindeki sakatlık yüzünden antrenmana çıkmamıştı. Brezilyalı futbolcu kadroya dahil edilmedi ancak Real Madridli tüm futbolcular sahaya sırtında "Vini Jr." yazılı formalarla çıkarak takım arkadaşlarına destek oldu.

VİNİCİUS'A IRKÇI SALDIRILAR 

İspanyol futbolunda geride bırakılan 35. haftaya damgasını vuran olay, Valencia-Real Madrid maçının 2. yarısında Vinicius'un, Valencia tribünlerinden bir taraftarın kendisine ırkçı hakaret ettiği gerekçesiyle oyunu durdurmasıyla yaşanmıştı.

Tribüne doğru giderek bir taraftarı işaret eden Vinicius'un bu girişimi sonrasında hakem Ricardo de Burgos Bengoetxea, her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcular da olaya dahil olmuş, ardından polis görevlileri tribüne giderek, söz konusu taraftarın olduğu bölümü boşaltmıştı.

Yaklaşık 10 dakika duran ve futbolda ırkçılığa karşı stadyumda anons yapılmasının ardından oyun tekrar başlamıştı. Vinicius ise maçın 90+7'nci dakikasında rakibine yaptığı bir hareketin ardından kırmızı kart görmüştü.

https://twitter.com/realmadrid/status/1661428636803559424

Real Madrid - Rayo Vallecano maçında ırkçılığı kırmızı kart!

Santiago Bernabeu'da "Hepimiz Vinicius'uz; yeter artık!" pankartı açıldı.

İSPANYA'NIN BAŞI BELADA

Irkçılık olayı, Valencia ve Real Madrid başta olmak üzere çok sayıda spor kulübü, FIFA Başkanı Gianni İnfantino gibi üst düzey futbol kurumlarının yöneticileri ile aralarında Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in de olduğu çok sayıda siyasetçi kınamıştı.

Real Madrid'in başvurusu üzerine de savcılık, olayla ilgili nefret suçu kapsamında soruşturma başlattı.

İspanyol polisi, Vinicius'a ırkçı hakarette bulunduğu tespit edilen, 18-21 yaşlarındaki üç taraftarı gözaltına alsa da henüz dava açılmamasından serbest bıraktı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...