Son Dakika! Samsunspor Süper Lig'de! Gençlerbirliği kazandı, Karadeniz ekibi işi bitirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika! Samsunspor Süper Lig'de! Gençlerbirliği kazandı, Karadeniz ekibi işi bitirdi

SPOR Haberleri

Spor Toto 1. Lig'de lider durumdaki Samsunspor, 32. haftada Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne evinde 0-2 mağlup olmasıyla Süper Lig'e çıkmayı matematiksel olarak garantiledi. 66 puanlı Kırmızı-Beyazlılar dün sahasında Tuzlaspor'u tek golle devirmişti.

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle Yılport Samsunspor, normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.
 
Resim
 
Samsunspor'dan Süper Lig paylaşımı

SAMSUNSPOR 11 YIL SON SÜPER LİG'DE

Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig’e çıktı. Kırmızı-beyazlı takımın taraftarları çılgınlar gibi eğlendi. 66 puanı olan Samsunspor, deprem bölgesi takımlarından Yeni Malatyaspor ve Adanaspor ile oynayacağı maçlardan hükmen galip sayılacağı için 72 puana ulaşacak.
 
En yakın rakibi 57 puanla Eyüpspor’un bugün oynadığı Gençlerbirliği maçında 2-0 kaybetmesi ile lider Samsunspor bitime 5 maç kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları bu beklenmedik anda gelen şampiyonluk sonrası şehrin meydanlarına inerek şampiyonluk kutlaması yaptı.
 

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsunsporlu taraftarlar bayraklar, meşaleler ve marşlarla şampiyonluğu kutladılar. 11 yıllık Süper Lig hasretini rakibinin puan kaybıyla nisan ayında sonlandıran Samsunspor’da taraftarlar davul ve zurnalar eşliğinde göbek atarak şampiyonluk kutlaması yaptılar.
 
11 yıl sonra gelen şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşayan taraftarlar, “11 yıl sonra Süper Lig’deyiz. Duygularımızı anlatacak kelime bulamıyoruz. Allah’ın bugünleri gösterdiği için şükrediyoruz. Seneye de Süper Lig’e damga vuracağız” dediler.
 
Ligin bitimine 5 hafta kala Samsunspor’un en yakın şampiyonluk rakiplerinden Eyüpspor’un 57 puanı (31 maç), Sakaryaspor’un 55 puanı (30 maç), Çaykur Rizespor’un 54 puanı (29 maç) ve Pendikspor’un 54 puanı (30 maç) bulunuyor.
 
Şampiyonluk yolundaki 4 rakibinden de 2’li averajı iyi olan Samsunspor, diğer rakipleri kalan tüm maçları kazanıp 72 puana ulaşsa bile 2’li averajla şampiyonluğu garantileyerek Süper Lig’e çıktı.
 
Son Dakika! Samsunspor Süper Lig'de! Gençlerbirliği kazandı, Karadeniz ekibi işi bitirdi
 
Son Dakika! Samsunspor Süper Lig'de! Gençlerbirliği kazandı, Karadeniz ekibi işi bitirdi

EYÜPSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ (0-2) ÖZET İZLE

https://twitter.com/kirmizikara/status/1646233850169655299

Stat: Eyüp

Hakemler: Bahattin Şimşek, Baran Eraslan, Burak Cansız

Eyüpspor: Harun Tekin, Murat Uçar (Dk. 12 Ezeh-Dk. 65 Del Valle), Uğur Demirok, Claro, Berkan Emir, Melih Kabasakal, Sinan Kurt (Dk. 46 Taşkın İlter), Cenk Ahmet Alkılıç, Recep Niyaz (Dk. 65 Mustafa Pektemek), Halil Akbunar, Umut Bulut (Dk. 81 Pa Dibba)

Gençlerbirliği: Angeler, Muhammed Himmet Ertürk, Alperen Babacan, Fontaine, Yasin Güreler, Abdullah Durak, Mete Demir (Dk. 75 Hayrullah Erkip), Enes Keskin (Dk. 67 Rodrigues), Erkan Eyibil (Dk. 67 Ikic), Rharsalla (Dk. 89 Akabueze), Doukara (Dk. 46 Ayovi)

Goller: Dk. 13 Yasin Güreler, Dk. 51 Mete Demir (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 24 Erkan Eyibil, Dk. 90+3 Alperen Babacan (Gençlerbirliği), Dk. 51 Taşkın İlter (Eyüpspor)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...