TFF, Atatürk ve Erdoğan iddialarına cevap verdi: Değerlerimizi tartışmaya açmadık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TFF, Atatürk ve Erdoğan iddialarına cevap verdi: Değerlerimizi tartışmaya açmadık

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan'da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması beklenen Süper Kupa maçı hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır." ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık Cuma akşamı oynanması gereken Süper Kupa Finali, Suudili yetkililerin  Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına izin vermemesi sebebiyle ertelenmişti.

Yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk hakkındaki iddialara cevap verildi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CUMHURBAŞKANIMIZIN DAHİL OLDUĞU İDDİALARI YALANDIR

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki güzide kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine istinaden, 2023 Turkcell Süper Kupa Riyad süreci hakkında bazı önemli konulara açıklık getirmek isteriz: 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad'da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) şirketi tarafından iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır. Sürecin hiçbir aşamasında millî değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır. İlgili müsabaka FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kemal19 Nisan 2024 10:25

valla ne diyim kardesim bu işler böyle işte bazen oynarsın bazen oynamazsın galatasaray fenerbahçe ikisi de bizim takımımız sonuçta ne olacaksa olsun önemli olan futbolun dostluk barış getirmesi değil mi ama çatışma yerine bence insanlar futbolu anlamalı ve sevmeli hani ne demişler futbol sadece bir oyun değil aynı zamanda bir yaşam tarzı ve hayat felsefesi bütün mesele bu işte

Sonraki Haber Yükleniyor...