Trabzonspor performansıyla bu sezon Süper Lig'e damga vurdu

Trabzonspor performansıyla bu sezon Süper Lig'e damga vurdu

SPOR Haberleri

Başkan Ahmet Ağaoğlu şampiyonluk için kolları sıvadı, Abdullah Avcı hoca bilgisini ve hırsını kattı, camia kenetlendi, sahada fırtına gibi esen bir Trabzonspor doğdu.

Türk futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştiren kulüp olan Trabzonspor, bu sezon evire çevire, rakiplerini devire devire şampiyon oldu. Dile kolay tam 38 yıllık bir hasretti onlarınki… 70’li yılların ikinci yarısına ve 80’lerin başına damga vuran Trabzonspor, sonrasında derin bir sessizliğe büründü. Şampiyonluğa yaklaştığı sezonlarda da beklenmedik yenilgilerle kupayı rakiplerine kaptırdı. 1995-96 sezonunda kaçan şampiyonluk ise tam bir travmaya sebep olmuştu.

DAĞILIP GİDEN KADROLAR

Tarihinin en iyi kadrolarından biri o sezondan sonra dağıldı Trabzonspor’un. Sonrasında yeniden toparlanmaya çalıştı, ligin zirvesine oynadı ama bir türlü olmuyordu. Ta ki, 2010-11 sezonuna kadar… Müthiş bir yarış vardı Fenerbahçe’yle… Sezon bittiğinde iki takım da 82 puan toplamıştı ama Trabzonspor averajla ikinci sıradaydı… Sonra 3 Temmuz… Acılar yerini öfkeye bıraktı. Yıllarca süren ve daha yıllarca sürecek tartışmanın fitili ateşlendi. Trabzonspor kolları yeniden sıvamalıydı…

Trabzonspor performansıyla bu sezon Süper Lig'e damga vurdu

HER ŞEY SİL BAŞTAN

Ahmet Ağaoğlu’nun gelişiyle birlikte bir şeyler değişmeye başladı. Gençleştirme hareketi meyvelerini veriyordu, oyuncular olgunlaşıyordu. Onların dilinden anlayacak, en az Trabzon camiası kadar hırslı bir teknik adama ihtiyaç vardı. Aranan kan bulundu; Abdullah Avcı… Planlı programlı çalışınca, sinerji tutunca, hem takım hem camia kenetlenince sahada fırtına gibi esen bir Trabzonspor doğdu. Geride kalan 35 haftanın 29’unda zirvede yer alan Trabzonspor, taraflı tarafsız herkese “İşte şampiyon” dedirtmeyi başardı…

SİHİRLİ DOKUNUŞLAR

Hiç şüphesiz Trabzonspor’un şampiyonluğunda Başkan Ahmet Ağaoğlu ile Abdullah Avcı hocanın yeri bir başka… Takımı Avcı’ya emanet edip mevcut kadroyu geçen sezonun devre arasından itibaren oluşturmaya başlayan Ağaoğlu, rakipleri daha hocasını belirlememişken Bakasetas, Cornelius, Hamsik, Peres, Gervinho ve Siopis gibi yıldızların işini erkenden bitirdi.

Trabzonspor performansıyla bu sezon Süper Lig'e damga vurdu

FORMA ADALETİ...

Elbette eldeki genç yıldızlarla birlikte bu kadroyu uyumlu çalıştırmak büyük tecrübe istiyordu. Abdullah Avcı, takımın başına geldiğine önceliği savunmaya verdi, bunda başarılı oldu. Sırada takımın düşen hücum performansı vardı. Cornelius’tan yeni bir Sörloth çıkarmayı başaran Avcı, forma adaleti ve oyuncularla pozitif iletişimiyle büyük başarının baş mimarı oldu.

BİRBİRİNİZE SARILDINIZ

Başkan Ahmet Ağaoğlu kulüp sitesinden taraftara bir teşekkür mesajı yayınlarken, "Senelerdir bu vuslatın ateşiyle yanan, umutla bekleyen, mücadelesinden vazgeçmeyen taraftarlarımız şampiyonluğu silaha değil, birbirlerine sarılarak kutladı. Canı gönülden teşekkür ediyorum" açıklaması yaptı.

KUTLAMA KAZALARI

Trabzonspor taraftarı, gün doğana kadar sokaklarda kutlama yaptı. Bu esnada konfeti ve meşalelerle yaralanan 7 kişi ise hastanelik oldu. Emniyet kuvvetlerinin uyarılarına rağmen şehir içindeki kutlamalarda silah da kullanıldı. Neyse ki yaralanan olmadı.

Trabzonspor performansıyla bu sezon Süper Lig'e damga vurdu

GELENEK DEĞİŞMEDİ

Süper Lig’de özellikle son yıllarda yerli teknik adamların şampiyonluk hegemonyası Abdullah Avcı ile sürdü. Fatih Terim, Ersun Yanal, Hamza Hamzaoğlu, Şenol Güneş, Okan Buruk ve Sergen Yalçın’dan sonra Abdullah Avcı ipi önde göğüsledi.



Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...