Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberleri... Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Türkiye Gazetesi Yazarı Hasan Sarıçiçek'e konuştu. İtalya ile oynanacak rövanş öncesi değerlendirmelerde bulunan Kılıç, Avustralya'da yapılacak 2032 Brisbane Olimpiyat Oyunları'na göz dikti.

HASAN SARIÇİÇEK -  İtalya önünde destansı bir mücadele ile 5 Kasım'daki rövanş için 9 sayılık avantaj sağlayan Hentbol Milli Takımımızı değerlendiren Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Yazarımız Hasan Sarıçiçek'in sorularını cevapladı. İşte, ''İnanın... Bütün takım zafere inanmıştık, gerçekleşti ama henüz yolun başı bu'' diyen Başkan Kılıç'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU UZAK İHTİMAL

Başkan Kılıç, ''Ben ve ekibim hayalci değil gerçekçiyiz, hentbolde Dünya Şampiyonluğu şu an için uzak ihtimal ama 2025 Dünya Şampiyonası finallerine kalmak büyük başarı. Asıl gaye Avustralya'da yapılacak 2032 Brisbane Olimpiyat Oyunları'na katılmak'' dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

İNANIN, GELECEK BİZİM

''Ben ve ekibim sahadan geldik, tam 23 kez A Milli oldum, başarıya giden en kestirme yolu, sorunları ve çözümü de biliyoruz. Başarı için sistem, sportif, idari, finansal, tesis, olimpik insan kaynağı ve performans anlamında reform gerekiyordu. Öyle bir vizyonla yola çıktık ki; 'Önce sporcu' dedik iki yılda lisanslı sporcu sayısını iki katına çıkardık. Milli takımlar oyuncu havuzumuz zenginleşti. Yurt dışına oyuncular göndermeye başladık. Kulüplerimiz güçlendi, liglerde kalite ve rekabet arttı. Salonları doldurduk. Sponsor ve yayıncı kuruluşların hentbole bakışı değişti. Gelecek bizim.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

2026 EURO BİZİM

Büyük düşünüyoruz. Sadece turnuvalara katılan değil aynı zamanda organizasyon kabiliyetimizi de göstermek istiyoruz. 2026 Euro Şampiyonası'na ev sahipliği için baş vurduk. Bizimle üç aday var. Çek Cum. -  Polonya ve Romanya - Slovakya birlikte baş vurdular biz tek başımıza girdik. En avantajlısı Türkiye. EHF yani Avrupa Hentbol Federasyonları Birliği, 27 Ocak’ta Köln’de ev sahibi olacak ülkeyi açıklayacak. 2026 EURO bizim. Biz hazırız. Ankara, Antalya ve İstanbul olmak üzere üç ayrı şehirde Avrupa'nın en görkemli yapacağız. Finaller, Sinan Erdem’de oynanacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

YENDİK YİNE YENERİZ

Hentbol Milli Takımımız, İtalya önünde çok iyi mücadele etti. 2025 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Turu ilk maçını 37-28 kazanarak rövanş için 9 sayılık avantaj yakaladık. Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda baştan sona yüksek tempo, kora kor mücadele ve final coşkusunda  geçen maçta Ramazan Döne ve Dorukhan Pehlivan 10'ar golle en skorer oyuncu olarak öne çıkarken, kaleci Mehmet Emre ise 14 kurtarışla yıldızlaştı. Enis, Çetin, Ozan, Durmuş Ali, Coşkun, Görmek, Baran, Halil İbrahim, Atakan, Eyüp, Yıldız, Çağlayan, Alper, Samet bütün takım bu zafere inanmıştık, gerçekleşti. Rövanşı da aynı güzellikte oynamalıyız. Başantrenör Okan Halay, "Yendik yine yeneriz'' diyor, ona ve ekibe bütün kalbimle inanıyorum.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç büyük oynuyor

BEŞİKTAŞ SÜRPRİZ YAPAR

Sadece milli takım değil kulüplerde de iyiyiz. Erkekler Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon Beykoz Belediyesi HDI Sigorta şampiyon oldu. Türkiye Kupası'nı Beşiktaş Safi Çimento aldı. Süper Kupa'nın da sahibi Beşiktaş Safi Çimento oldu. Avrupa'da Beşiktaş'tan sürpriz bekliyorum, çok iyi takım oldular. Kadınlarda geçen senenin Avrupa Şampiyonu Konyaaltı Belediye yine başarı beklediğimiz takım.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...