BMW tepki çeken abonelik hizmetini kaldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
BMW tepki çeken abonelik hizmetini kaldırdı

T-Otomobil Haberleri  / Engadget

Otomobil devi BMW, geçtiğimiz yıl tepki çeken bir karar almıştı. Firma, ilginç bir şekilde koltuk ısıtması hizmetini abonelik sistemine dahil ederek kullanıcılardan ücret almaya başlamıştı.

BMW, 2022 yılında bazı ülkelerde belirli araç modellerinde koltuk ısıtma sistemini aylık abonelik hizmetine dahil etmişti. Şirketin ücretli ısıtmalı koltuk hizmeti sadece bir kış geçerli oldu ve şimdi firmanın bundan vazgeçtiği görülüyor. Şirket bunun yerine ücretli yazılım hizmetlerine odaklanmayı planlıyor ve artık sürücülerden arabalarında bulunan donanım özelliklerini kullanmaları için ekstra ücret almayı planlamıyor.

Otomobil devi BMW'nin satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Pieter Nota, Autocar'a yaptığı açıklamada, markanın dikkatini sürüş yardımı ve park yardımı gibi ücretli yazılım özelliklerine vereceğinisöyledi.

ÜCRETLİ KOLTUK ISITMALARI İLGİ GÖRMEDİ

Nota, bunun bir film indirmeye veya bir uygulamadaki ücretli bir özelliğe erişmeye benzer şekilde daha çok istenen bir uygulama olduğunu belirtti. Buna karşın BMW'nin ayda 18 dolara mâl olan koltuk ısıtması aboneliği, piyasaya sürülen ülkelerde pek de kabul görmedi. 

Pieter Nota, "Müşteriye bunu daha sonra etkinleştirme şansı sunarak ekstra bir hizmet sunmayı düşündük ancak kullanıcı kabulü o kadar yüksek değil. İnsanlar iki kat para ödediklerini düşünüyorlar ki bu aslında doğru değildi ama algının gerçek olduğunu her zaman söylerim. İşte bunu durdurmamızın nedeni de buydu." dedi. 

Klasik bir arz ve talep durumu gibi görünüyor. Sürücüler koltuk ısıtmaları ve ısıtmalı direksiyon simidi için ödeme yapmak istemiyor, bu nedenle BMW geri adım attı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...