Tesla'nın en dişli rakibi olabilir: BYD ATTO 3 fiyat ve teknolojide iddialı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Tesla'nın en dişli rakibi olabilir: BYD ATTO 3 fiyat ve teknolojide iddialı

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sadece en dolu paketiyle satışa sunulan %100 elektrikli Atto 3’ün fiyatı 1 milyon 590 bin TL. 200 beygir güç, 420 km menzil ve Green NCAP tarafından 5 yıldız güvenlik sertifikası bulunan model, ülkemizde bir ayda 22 bin adet talep aldı…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), eylül ayında gerçekleştirdiği marka lansmanın ardından Türkiye’deki ilk modeli BYD ATTO 3’ü müşterilerinin beğenisine sundu. Markanın global pazar için ürettiği tam elektrikli C SUV segmentindeki BYD ATTO 3, en üst donanıma sahip versiyonu olan Design paketiyle 1.590.000 TL’lik fiyatla karşımıza çıkarken ülkemizde satışa sunulan bu versiyon global pazarlarda donanımı en yüksek araç olarak yer alıyor. Blade Batarya teknolojisiyle dikkat çeken araç, 60,4 kWh gücündeki pilini, 150 kW (204 PS) güç ve 310 Nm tork sunan elektrikli motorla kombine ediyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 7,3 saniye ile gerçekleştirerek segmentindeki en hızlı tek motorlu elektrikli SUV olarak öne çıkıyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 420 km menzil sunan BYD ATTO 3 modeli, DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor. 

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, tam elektrikli BYD ATTO 3’ün lansmanında yaptığı konuşmada, ilk duyuru sonrası yoğun ilgi gördüklerini ve 22 bini aşan talep aldıklarını belirterek “Yıl sonuna kadar bu taleplerin yalnızca bir kısmına cevap verebileceğiz, ancak önümüzdeki yıl ise bu talepleri karşılama hedefindeyiz” dedi.

Başlangıçta İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam 4 bayi ile satışa başladıklarını belirten Ergun “2024’te bayi sayımızı 20’nin üzerine çıkaracağız. Ayrıca BYD Dijital Bayi yoluyla müşterilerimiz iletişim kurabilecekler. ATTO 3 ile birlikte 2023 satış hedefimiz 1.500 adet. 2024 ilk çeyrekte HAN ve SEAL modelleri Türkiye’de olacak. Elektrikli araç satışlarının her geçen gün artacağı önümüzdeki orta vadede, pazar ve piyasa şartlarına bağlı olarak yüzde 10 ve üzerinde pazar payını hedefliyoruz. 2024’te ise 10 bin adetlik bir satış hedefindeyiz. Müşterilerimizin kredi çözümleri için de BYD Finans’ı devreye aldık, böylece müşterilerimizin kredi ihtiyaçlarına en kısa ve güvenli yoldan cevap vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...