Mercedes’in en uygun fiyatlı aile otomobili

- Güncelleme:
Mercedes’in en uygun fiyatlı aile otomobili

T-Otomobil Haberleri

Mercedes A 200 sedan, markanın en uygun fiyatlı otomobili olarak satışa sunuluyor. Geniş iç hacmi ve hibrit destekli motoru ile ailelere hitap ediyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Otomobil fiyatları son yılların en yüksek dönemini yaşıyor. Bayilerde otomobil arzı kısmen çözülmüş olsa da, fiyatlar döviz etkisiyle hâlâ çok yukarıda. Bugün Alman Mercedes’in en “uygun fiyatlı otomobili” olan A 200’ün deneyimini yazıya dökeceğiz.

Öncelikle bayi satış fiyatının bugün itibariye 2 milyon TL olduğu belirterek başlayalım. Bilindiği üzere A serisi ilk olarak hatcback segmentinde piyasaya girdi, ardından birçok markada olduğu gibi sedanı yollara çıktı. Açıkçası hem Mercedes konforunu yaşamak hem de geniş bir otomobile sahip olmak isteyenler için oldukça doğru bir adres. Dış tasarımından başlarsak Alman markanın son yıllardaki modern ve premium tasarım dili bu otomobile de iyi uygulanmış.

SPORTİF GÖRÜNÜM

A 200; önden bakıldığında güç ve dinamizmi yansıtıyor. Otomobilin ön cephesini, ‘köpekbalığı burnu’na benzer motor kaputu ve yeni radyatör ızgarası ile LED ince farlar domine ediyor. Yandan bakıldığında, özenle oyulmuş yüzeyler benzersiz bir ışık oyunu oluşturuyor. Tasarımcılar çizgileri minimuma indirirken, omuz çizgisi daha da belirginleştirmiş. AMG modele özgü 19 inç jantlar sportif görünümü tamamlıyor. Arkadan bakıldığında bir Mercedes-Benz sedan otomobiline özgü çizgiler göze çarparken yeni arka difüzör ve standart LED arka stop lambaları hem gündüz hem de gece heyecan uyandıran bir görünüm sağlıyor.

Mercedes’in en uygun fiyatlı aile otomobili

KALİTELİ İÇ MEKÂN

A 200, son derece gösterişli ve iddialı dış görünümün yanı sıra iç mekan da yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor, Konsol, üst ve alt olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kanat profilini andıran mimaride uçak motoru benzeri düzleştirilmiş yuvarlak havalandırma ızgaraları ve gösterişli dekoratif yüzeyler, kalite algısını ve sportifliği güçlendiriyor. Ön konsolda iki adet 10,2 inç ekrandan oluşan desteksiz standart çift ekran, ilk dikkat çeken detaylardan biri… Merkezî ekran daha önce de olduğu gibi navigasyon, medya, telefon, araç gibi işlevleri sunuyor ve dokunmatik ekran olarak kullanılabiliyor.

Mercedes’in en uygun fiyatlı aile otomobili

HİBRİT GÜCÜ DESTEKLİYOR

A-Serisi’nde yarı hibrit 14HP/10 kW ek güç ile çevikliği destekleyen 48 voltluk ek bir elektrikli sistemle fazladan tork kullanımı sunan dört silindirli benzinli motor ilk kez kullanıma sunuluyor. Enerji geri kazanımı ve süzülme gibi fonksiyonların da katkısıyla benzinli motor çok daha verimli bir yapı ortaya koyuyor. Yeni A200 sedan yeni nesil motor, kayış tahrikli marş jeneratörü (RSG), konforu ve deneyimi önemli ölçüde iyileştiriyor. RSG çalıştırma anında geleneksel çözümlere kıyasla daha düşük titreşim ve daha az ses üretiyor. A 200 sedanda 163 beygir güç üreten 1,33 litrelik bir motor bulunuyor.

İYİ PERFORMANS UYGUN TÜKETİM

Sonuç olarak; A200 sedan markanın güven veren otomobillerinden bir tanesi, yeni tasarım çizgileri, yeni elektrik destekli motoru ve sürücü isteğine uyum sağlayan sürüş modları, son nesil bilgi ve eğlence donanım özellikleri ile her yaş kesimine hitap eden bir otomobil… Son olarak fabrika ayarlarındaki; 100 kilometrede 7 litrelik yakıt tüketimini biz test sürüşünde 9 litre olarak gördük.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...