Nissan CEO'su açıkladı: Piyasada fosil yakıtlı otomobil kalmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nissan CEO'su açıkladı: Piyasada fosil yakıtlı otomobil kalmayacak

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Otomobil pazarının önde gelen isimlerinden Nissan, fosil yakıt kullanımını sonlandırmaya yönelik önemli bir adım attı. Şirketin CEO'su yaptığı açıklamada '2030' yılını işaret etti.

Nissan Motor Co., Avrupa kıtasında satılan tüm yeni model araçlarını tam elektrikli hale getirecek. Açıklama, Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Uçida Makoto'dan geldi. Makoto, elektrikli araçlara (EV) artan yönelime ilişkin "nihai çözüm, geri dönüş yok" ifadesini kullandı.

CEO Uçida Makoto, "Elektrikli araçlar nihai mobilite çözümüdür. Bir milyondan fazla müşteri yolculuğumuza katıldı ve Nissan elektrikli aracın keyfini yaşadı" dedi.

NİSSAN İÇİN TARİH 2030 

Japonya'nın Yokohama kenti merkezli otomobil devi Nissan, Avrupa kıtasında satışa çıkarılan tüm yeni model araçlarını 2030 yılına kadar tam elektrikli hale getireceğini bildirdi. Nissan daha önce, 2030'a kadar küresel ürün gamını 19’u tam elektrikli dahil 27 yeni elektrikli modelle geliştirmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

NİSSAN'IN KONSEPT ARACI DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan, otomobil devi, Nissan Concept 20-23 konseptiyle adından söz ettiriyor. Tamamen elektrikli olacağı düşünülen bu konsept model, oldukça büyük farları ve stoplarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Nissan CEO'su açıkladı: Piyasada fosil yakıtlı otomobil kalmayacak

Nissan Design Europe tasarımcılarının imzası bulunan bu aracın gövde tasarımına baktığımızda ise, bir yarış aracını andırıyor.

Firmanın "Londra’da her gün kullanmak isteyeceğiniz eğlenceli bir elektrikli şehir otomobili tasarlayın" talebinin üzerine tasarımcıların bu konsepti geliştirdiği açıklandı.

Nissan Küresel Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso Albaisa, "Gençlerin tasarladıkları 20-23 konsepti, çevrim içi yarış dünyasından çok güçlü şekilde etkilenen kompakt bir Hatchback. Modern şehir yaşamı, online oyun ve sıfır emisyonlu mobilite dünyalarının nasıl kesiştiğine dair anlattığı hikayeyi çok sevdim." sözleriyle Concept 20-23'ü anlattı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...