Otomobil devi Ford 'eller serbest sürüş' modunu kullanıma sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devi Ford 'eller serbest sürüş' modunu kullanıma sundu

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Ford, 'eller serbest sürüş' teknolojisini yavaş yavaş kullanıma sunmaya başladı. Üretici firma, yeni sürüş modunu şimdilik aboneler için başlattı.

Ford tarafından yapılan yeni bir açıklamada, 'eller serbest sürüş' (BlueCruise) donanımının aboneler için sunulduğu belirtildi. Bu özelliğin, gelecekteki araçların çoğunda standart hale geleceği söyleniyor. Öte yandan, TechCrunch'ın haberine göre ABD merkezli Ford, bir diğer ABD'li otomobil devi Tesla'ya benzemeye devam ediyor. 

Mustang Mach-E modeli hariç, Ford daha önce insanlara yalnızca yeni bir araç satın alarak uygulamalı sürüş özelliğini önceden satın alma seçeneği sunmuştu. İleriye dönük olarak Ford, F-150 Lightning, F-150, Expedition, Lincoln Navigator ve Nautilus dahil olmak üzere 2024 model yılı için Kuzey Amerika'da Ford ve Lincoln genelinde 500 bin araca gerekli eller serbest teknolojisini kuracağını ifade ediyor. 

Ford, bu yönde ilerlediğini ilk olarak Mayıs ayında belirtmişti.

MÜŞTERİLERİN ÖNCEDEN KARAR VERMESİNE GEREK YOK

Artı yönü, otomobil alıcılarının BlueCruise'ı denemek isteyip istemeyeceklerine önceden karar vermeleri gerekmeyecek olmasıdır. Bu, özellikle önceki sahiplerinin ilgilenmediği özellikler için para harcamak isteyebilecek ikinci el araba alıcıları için kullanışlı olabilir. Dezavantajı ise, bu özel özelliğin hiç de ucuz fiyatlı olmaması. 

Yeni bir araçla erişim için peşin ödeme yaparsanız, Ford sizden sipariş sırasında üç yıl için 2 bin 100 dolar ücret alacağını söylüyor. Aksi takdirde, şirket yılda 800 ABD Doları veya ayda 75 ABD Doları ücret almadan önce ücretsiz denemeler sunacaktır. Bu durum, Tesla'nın sürücü destek aboneliklerine çok benziyor. Yine de Ford oyuna geç kalmış olsa da aboneliği en azından biraz daha ucuzlamış durumda.

(TechCrunch) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...