Togg mu Tesla mı? Çok konuşulacak özellikler ve fiyat karşılaştırması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Togg mu Tesla mı? Çok konuşulacak özellikler ve fiyat karşılaştırması

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil Togg'un ön satışa çıkmasının ardından Tesla da Türkiye pazarına girdi. Peki Togg mu, Tesla mı? İşte özellik ve fiyat karşılaştırması

Togg’un bu yıl içerisinde trafiğe çıkacağı açıklanırken, Elon Musk’ın dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Tesla da 4 Nisan itibariyle ülkemize resmi olarak giriş yaptı. Tesla’nın Türkiye pazarına girmesinden kısa süre önce Çin’den gelen elektrikli otomobiller için ek vergi yüzde 40’a çıkarılmış, eklenen bu vergiyse çok fazla tartışılmıştı. 

Ancak Tesla, bu vergilere rağmen fiyatı yüksek tutmadı ve Togg ile başa baş bir fiyatlandırma sundu.

PEKİ TESLA’NIN HANGİ MODELİ SATIŞA ÇIKTI?

Bu soru çok fazla merak ediliyordu ve 4 Nisan’da gerçekleşen lansman sonrası hangi otomobilin Türkiye’de satılacağı belli oldu. Togg T10X’in rakibi olarak gösterilen Model Y, ülkemizde Tesla tarafından satılan ilk ve tek otomobil olacak.

MODEL Y İLE TOGG T10X ARASINDA NE FARK VAR?

Tesla'nın Türkiye’de satışa çıkacak Model Y otomobilinin üç farklı versiyonu olacak. 

Bunlardan arkadan itişli olan giriş model 455 KM menziliyle 1 milyon 548 bin 732 lira fiyat etiketine sahip. 

Model Y Long, çift motorlu ve dört çeker 533 km menzil ile 1 milyon 619 bin 532 ve serinin en iyisi Model Y Performance ise 1 milyon 778 bin 832 TL fiyat etiketine sahip.

Model Y Performance 514 km’ye kadar menzil sunarken, sıfırdan yüze ise 3.7 saniyede çıkıyor.

Togg T10X’i hatırlayacak olursak yerli otomobilimiz de üç versiyonla karşımıza çıkmıştı. 

314 km’ye kadar menzil sunan giriş model T10x’in fiyatı 953 bin lira olarak açıklanırken, orta segment modelin fiyatı 1 milyon 55 bin lira ve 523 km menzil sunan en gelişmiş versiyonun fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlenmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...