100 milyondan fazla Samsung telefon tehlikeli bir güvenlik açığıyla satıldı

Düzenleyen:
100 milyondan fazla Samsung telefon tehlikeli bir güvenlik açığıyla satıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, geniş cihaz yelpazesine güvenlik güncellemeleri sağlama konusunda oldukça beceriklidir. Ancak son birkaç yılda satılan birçok Samsung marka akıllı telefon, bilgisayar korsanlarının cihazlardan hassas bilgileri çıkarmasına izin verebilecek utanç verici bir güvenlik açığıyla gönderildi.

İsrail'deki Tel Aviv Üniversitesinden araştırmacılar, Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20 ve Galaxy S21 telefon modellerinin kriptografik anahtarlarını düzgün bir şekilde saklamadığını ve bilgisayar korsanlarının, parolalar gibi hassas verileri depolayan bilgileri çıkarmasına izin verdiğini buldu.

Peki, bu telefon modellerinden birine sahipseniz endişelenmeli misiniz? Bunun cevabı hayır. Çünkü öncelikle yukarıda bahsedilen sorunlar, sorun keşfedildikten hemen sonra Samsung tarafından zaten düzeltildi. İlk düzeltme Ağustos 2021 güvenlik yaması ile kullanıma sunuldu ve sonraki bir güvenlik açığı Ekim 2021 yaması ile giderildi. Ancak daha eski bir güvenlik yamasını kullanıyorsanız Samsung telefonunuzu güncellemeniz faydalı olacaktır.

Samsung, cihazınızı desteklemeyi durdurduysa, güncellenmiş güvenliğe sahip üçüncü taraf özel ROM'lara güvenmeniz gerekebilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...