Amazon işten çıkarmalara devam ediyor! Yüzlerce Alexa çalışanı için kötü haber

Düzenleyen: / Kaynak: BusinessInsider
- Güncelleme:
Amazon işten çıkarmalara devam ediyor! Yüzlerce Alexa çalışanı için kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / BusinessInsider

Teknoloji devi Amazon yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor. Şirket, çok sayıda Alexa çalışanının işine son verme kararı aldı.

Teknoloji devi Amazon işten çıkarmalara devam ediyor. Şirketin Alexa bölümünde büyük bir işten çıkarma dalgası gerçekleştirildi. Amerika BirleşikDevletleri, Kanada ve Hindistan'da yüzlerce çalışanın işine son verildiği açıklandı.

YÜZLERCE ALEXA ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARILACAK

Amazon'un Alexa ve Fire TV'den sorumlu başkan yardımcısı Daniel Bausch'un dahili olarak e-posta yoluyla ilettiği bu hamle, Alexa'yı ChatGPT gibi yapay zekayla donatılmış modern sohbet robotlarıyla karşılaştırılabilecek şekilde daha akıllı hale getirmek için güncellemeye hazırlanan şirket için oldukça önemli bir zamanda geliyor.

Ortaya çıkan e-postada Daniel Bausch şu ifadeleri kullandı: "İcat etmeye devam ettikçe, çabalarımızın bir kısmını iş önceliklerimize ve müşterilerimiz için en önemli olduğunu bildiğimiz şeylere daha iyi uyum sağlayacak şekilde değiştiriyoruz. Buna kaynaklarımızı ve çabalarımızı en üst düzeye çıkarmak da dahildir. Bu değişikliklerin sonucunda birkaç yüz kişi işten çıkarılacak."

Amazon işten çıkarmalara devam ediyor! Yüzlerce Alexa çalışanı için kötü haber

İşten çıkarmaları doğrulayan bir Amazon sözcüsü, şirketin mümkün olduğunca etkilenenler için alternatif roller bulmaya çalıştığını söyledi. Şirket sözcüsü, "Bu verilmesi zor bir karar olsa da Alexa'nın geleceği konusunda oldukça iyimseriz" dedi.

2014 yılında piyasaya sürülen Alexa hizmeti genellikle müzik çalmak, hava durumu bilgisi istemek veya zamanlayıcıları ayarlamak için kullanılıyor.

Şirket şu ana kadar 27 binden fazla çalışanı işten çıkardı. Geçtiğimiz hafta Amazon, şirket tarafından desteklenen Twitch kanalı Crown'dakiler de dahil olmak üzere oyun bölümünden 180 kişiyi işten çıkardı. Bu ayın başlarında müzik yayını birimindeki çalışanlar ve oyun bölümlerindeki 100'den fazla çalışanın işine son verildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BusinessInsider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...