Amiral gemilerine rakip: Vivo X90S teknik özellikleri belli oldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amiral gemilerine rakip: Vivo X90S teknik özellikleri belli oldu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Vivo, pazar payını artırmaya devam ediyor. Firmanın yeni model üzerinde çalıştığı biliniyordu. Yeni tanıtılacak Vivo X90S teknik özellikleri ve tasarımı şimdiden belli oldu.

Vivo X90S tanıtımı öncesi kilit teknik özellikleri belli oldu. Vivo X90S, gücünü 4 nanometre üretim sürecinden geçecek Dimensity 9200 Plus işlemcisinden alacak. 10 Mayıs'ta tanıtılacak işlemci; bir adet 3050 MHz hızında Cortex-X3, üç adet 2850 MHz hızında Cortex-A715 ve dört adet 1800 MHz hızında Cortex-A510 çekirdeklerine sahip olacak. Grafik birimi ihtiyacını da Mali G715 ile karşılayacak.

VIVO X90S TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Vivo X90S; 6,78 inç büyüklüğünde, 1.5K çözünürlüklü ve 2160Hz dokunmatik örnekleme hızını destekleyen Q9 AMOLED ekrana sahip olacak. Ekranın tedariğini BOE tarafından yapılacak.

Akıllı telefonun arka panelinde 50 Megapiksel SonyIMX866V sensörü yer alacak. Ana kamera dışında diğer sensörlerle ilgili ön bilgi mevcut değil. Ekran tasarım yönünden çentiksiz olacak ve ortada konumlandırılmış delik şeklinde özçekim kamerası yer alacak.

Vivo X90S modelinin bataryasıyla ilgili de ön bilgi mevcut değil fakat şarj hızının 120W olacağı biliniyor. 12 GB RAM desteğiyle gelecek akıllı telefon, yazılım yönünden de Android 13'ü destekleyecek.

Kıdemli analist Digital Station Chat tarafından yapılan paylaşıma göre gelecek sene kasım ayında tanıtılacak Vivo X100 serisinden bir model de Dimensity 9300 işlemcisinden güç alacak.

Firmanın Vivo X90S modelini, Dimensity 9200 Plus tanıtımı sonrası yani 10 Mayıs'tan sonra pazara sürmesi bekleniyor. Ek olarak fiyatla ilgili ön bilgi mevcut değil.

(Gsmarena ve SeekDevice)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...