Apple, akıllı saat modelinin fişini çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Apple, akıllı saat modelinin fişini çekti

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Orijinal Apple Watch modelinin sonu geldi. Teknoloji devi Apple, ilk akıllı saat modeline olan tüm desteği kesti.

Apple'ın en son güncellediği ürün listesine göre artık ilk akıllı saat modeline yer yok. Üstelik Hermès ve 17 bin dolarlık 18 ayar altın kasalı Watch Edition modelleri de dahil olmak üzere Apple'ın ilk nesil Watch'ları artık resmi olarak da 'eski' ürün kategorisinde.

Teknoloji sitesi MacRumors tarafından elde edilen şirket içi bir belgeye göre, 2015 yılında piyasaya sürülen tüm birinci nesil Apple Watch modelleri, 30 Eylül'de Apple'ın eski ürünler listesine eklendi. Yani artık Apple Store'larda ve Apple Yetkili Servis'lerinde onarım veya başka bir hizmet verilmeyecek.

LÜKS APPLE WATCH MODELLERİ DE 'ESKİ'Dİ

Öte yandan, som altın Apple Watch modeli 2016 yılında üretimden kaldırılmış ve yerini daha uygun fiyatlı bir lüks olan seramik Apple Watch Edition modeline bırakmıştı. Yazılım tarafında ise, watchOS 5 işletim sistemi sürümünün 2018'de saf altın Apple Watch ile uyumluluğu sona ermişti.

Hermès çeşitleri de dahil olmak üzere orijinal Apple Watch'un diğer tüm 38 mm ve 42 mm alüminyum ve paslanmaz çelik versiyonları da artık eski olarak sınıflandırılıyor.

APPLE WATCH'IN ÇIKIŞININ ÜZERİNDEN 7 YIL GEÇTİ 

Apple, bir ürünü satış için dağıtmayı bırakmasının üzerinden yedi yıldan fazla zaman geçerse, ürünü teknolojik açıdan 'eski' olarak sınıflandırıyor. Orijinal Apple Watch, Apple Watch Series 2 ve Series 1 modellerinin piyasaya sürülmesiyle Eylül 2016'da üretimden kaldırıldı, böylece ilk nesil modeller yakın zamanda bu yedi yıllık sınırı geçti.

Bu arada, teknoloji devi kamuya açık eski ürünler listesini henüz güncellemedi ancak yakında güncelleme yapacaktır. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...