Apple'ın Ekim etkinliğine saatler kaldı! İşte teknoloji devinin piyasaya süreceği ürünler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Apple'ın Ekim etkinliğine saatler kaldı! İşte teknoloji devinin piyasaya süreceği ürünler

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD merkezli teknoloji devi Apple, ürün tanıtımı etkinliklerine genellikle Amerika Birleşik Devletleri'ne göre öğlen ya da sabah saatlerinde yapar. Ancak bu defa etkinlik çok daha akşam başlayacak ve Türkiye Saati İle gece 3'te gerçekleşecek. Peki, Apple Ekim etkinliğinde ne tanıtacak?

Apple, yeni bir tanıtım etkinliğine hazırlanıyor. Teknoloji üreticisi, TSİ gece 03.00'te başlayacak etkinlik ile yeni ürünlerini tanıtacak. Etkinlik, Apple'ın resmi web sitesinde, YouTube hesabında ve Apple TV'de yayınlanacak. 

Bloomberg News'in teknoloji gazetecisi Mark Gurman, M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerinin 'Scary Fast' etkinliğinde tanıtılacağını aktardı. Gurman'a göre Apple, Pazartesi gecesi yapılacak etkinlikte üç yeni M3 yonga setini (çip) tanıtmayı ve ardında piyasaya çıkarmayı hedefliyor. 

Etkinliğin Kuzey Amerika Doğu Saati'ne göre 20.00'de başlaması, yani TSİ göre sabaha doğru 03.00'te başlaması bekleniyor. Etkinlikte birden fazla donanım ürününün duyurusu yapılacak. 

APPLE ÜÇ YENİ M3 ÇİPİYLE SAHNEYE ÇIKACAK 

Gurman, daha önce şirketin, yeni M3 serisini çalıştıran yükseltilmiş MacBook Pro'larla birlikte yarın piyasaya çıkabilecek yeni bir 24 inç iMac'i hazırladığını bildirmişti.

Power On haber bülteninde açıklama yapan Gurman, standart M3 çipinin muhtemelen M2 gibi sekiz çekirdekli bir CPU ve 10 çekirdekli bir GPU'ya sahip olacağını ancak performans hızı ve bellekte iyileştirmeler sunacağını söylüyor. 

Ayrıca şirketin hem M3 Pro hem de M3 Max yonga setleri için birden fazla konfigürasyonu test ettiğini belirtiyor.

12 çekirdekli CPU/18 çekirdekli GPU'lu bir M3 Pro ve 20 çekirdekli GPU'lu daha pahalı 14 çekirdekli CPU seçeneğini görebiliriz.

Bu arada M3 Max, 16 CPU çekirdeği ve 32 veya 40 GPU çekirdeğiyle gelebilir.

Apple'ın gelenekselleşen etkinlik saatlerinin aksine olağandışı bir zamanda yapmaya karar verdiği Ekim etkinliği yarın gece başlayana kadar hiçbir şeyden emin olamayacağız. Neyse ki etkinliğe sadece saatler kaldı ve uzun bir süre beklememiz gerekmiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...