Ay’a meteor çarptı: Japon gökbilimci inanılmaz anları saniye saniye kaydetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ay’a meteor çarptı: Japon gökbilimci inanılmaz anları saniye saniye kaydetti

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya’nın uydusu Ay’da inanılmaz anlar… Ay’a çarpan göktaşını Japon gökbilimci görüntüledi. O anların videosu sosyal medyayı salladı.

Japonya’da bir gökbilimci, geçtiğimiz günlerde Ay’a çarpan gök taşının videosunu sosyal medya hesabından yayınladı. Twitter platformu üzerinden göktaşının Ay’a çarptığı anların görüntüsünü yayınlayan Hiratsuka Şehir Müzesinin astronomi sorumlusu Daichi Fujii’nin paylaşımı kısa sürede sosyal medyada viral hale geldi. Gökbilimcinin paylaştığı video kısa sürede 22 binden fazla beğeni aldı.

https://twitter.com/dfuji1/status/1629259622619176961

Twitter hesabından o anların görüntüsünü yayınlayan Fujii, videoyu Hiratsuka'daki evinden çektiğini belirterek şöyle dedi: “Gözlem tarihimdeki en büyük Ay çarpışma anını yakalayabildim.

Ay’a çarpan meteorun uydumuzun Ideler L ve Pitiscus kraterlerinin yakınına çarptığı tespit edildi.

Ay’ın kraterli görünümünden anlaşıldığı üzere sık sık gök taşlarıyla karşılaşıyor ve her gök taşı Ay’da iz bırakıyor. Dünya, atmosferi sayesinde korunmakta ve atmosferimize giren çoğu şey yanarak ufalanıyor.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...