Bacadan bile giriyor, dünyada benzeri yok! İşte Tayfun füzesinin bilinmeyenleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Tayfun füzesinin bilinmeyen bir özelliği daha ortaya çıktı. Türkiye’nin geliştirdiği şimdiye kadar ki en uzun menzilli balistik füze olan Tayfun'un ikinci test atışı geçtiğimiz ay Rize-Artvin Havalimanı'nda yapılmıştı. İşte savunma sanayii cephesinde her adımı dikkat çeken Tayfun'un dünyada örneği olmayan özelliği...

Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA ve SİHA’lar adını dünyaya duyurmayı başarırken, tüm bu gelişmeler savunma sanayii alanında güven veriyor. Türkiye’nin yüzüncü yılında gerçekten birbirinden güzel, birbirinden iddialı ve bizleri gururlandırılan projelerden bahsedildi. Bunların bir kısmı piyasaya çıkarken, bir kısmı ise test sürecinde önemli bir noktaya geldi ve sahaya inmek için gün sayıyor.

TAYFUN FÜZESİ GÜN SAYIYOR

Yerli ve milli projelerimizde ön sıralarda yer alanlardan Tayfun füzesi için kritik virajlar dönüldü. Üst üste test atışları gerçekleşirken, hedefleri vurduğu görüntüler de dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Son 1 ay içerisinde iki kritik test gerçekleştiren, sadece testlerinde bile tüm gözleri üzerine çeken yerli balistik füzemiz, sahip olduğu özellikleriyle dosta güven düşmana korku veriyor. Ama bunun dışında Tayfun'un bilinmeyen bir özelliği daha var. Türkiye Gazetesi Tayfun füzesinin bilinmeyen özelliğini sizler için araştırdı. Tayfun füzesinin bilinmeyen özelliğini anlatan özel haber, Türkiye Gazetesi'nin resmi YouTube kanalında yayınlandı. Videoyu yukarıdaki videodan ya da buradaki linkten izleyebilirsiniz. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...