Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Rüzgar ve güneş enerjisinden rekor düzeyde elektrik üretimi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Rüzgar ve güneş enerjisinden rekor düzeyde elektrik üretimi

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Türkiye'nin büyük yatırımlarla hayata geçirdiği yenilenebilir enerji projesinde rekor düzeyde üretim gerçekleşti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Temmuz ayında rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinden rekor düzeyde elektrik üretildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temmuz ayında yenilenebilir enerjide güneş ve rüzgarda çifte rekor kaydedildiğini belirtti. Bakan Fatih Dönmez, geçtiğimiz ay rüzgar ve güneşten üretilen elektrik miktarının toplam üretimin ilk defa yüzde 21,6’sını oluşturarak rekor kırıldığını ifade etti. 

Fatih Dönmez,

hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik miktarını yayımladı. Dönmez'in açıklamasına göre, temmuz ayında güneşten 2 milyar 7 milyon kilovatsaat elektrik üretimi ve rüzgardan 4 milyar 237 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapıldı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...