Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A için tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A için tarih verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni bir açıklamasında, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A için önemli ifadeler kullandı. Fatih Kacır, Türksat 6A için fırlatma tarihine açıklık getirdi.

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli haberleşme uydusu Türksat 6A için tarih verdi. Fırlatma tarihinin gelecek yıl olacağı bir süredir konuşulan Türksat 6A'da sona gelinirken, Bakan'ın açıklaması gündemde büyük yankı uyandırdı. Bakan Fatih Kacır, "2024 Mart’ta Türksat 6A’yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndermeyi inşallah Allah nasip edecek." şeklinde konuştu. 

TÜRKSAT 6A TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ HABERLEŞME UYDUSU OLACAK

‘TÜRKSAT-6A Milli Haberleşme Uydu Proje Sözleşmesi ve ek Protokolü’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 2014 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜBİTAK ve TÜRKSAT arasında imzalanmış ve proje resmi olarak başlatılmıştı. Türkiye'nin ‘ilk yerli haberleşme uydusu’ unvanına sahip olacak TÜRKSAT-6A, kritik teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesi ve bu alanda insan kaynağının geliştirilmesinin yanı sıra daha önce kapsanmayan yeni coğrafyalara hizmet sunma yönünden de birçok katkı sağlayacak.

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyan TÜRKSAT-6A'nın Amerikan uzay şirketi SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle fırlatılması planlanıyor. 

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...