Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bir darbe de Asus'tan: Rusya pazarından çekiliyor

Bir darbe de Asus'tan: Rusya pazarından çekiliyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Teknoloji devleri Rusya pazarından bir bir çekilirken, Asus da kervana katılmayı planlıyor.

Kaydet
a- | +A

Tayvan Ekonomi Bakanı Wang Mei Hua, ülkesinin en büyük bilgisayar üreticisi Asus firmasının da diğer teknoloji şirketlerine katılarak Rusya pazarından ayrılma kararı alabileceğini açıkladı. Asus'un bu adımının arkasında ise Ukrayna’dan gelen taleplerin olduğu açıklandı.

Meclis toplantısında konuşan Hua, bu kararı kendisinin alamayacağını ancak Asus'un Ukrayna’da yaşanan krizin tırmanması ile bahsi geçen bu kararı uygulayabileceğini vurguladı.

Bununla birlikte, pazar araştırmacılarının tahminlerine göre, geçtiğimiz yıl Rusya’da satılan Asus dizüstü bilgisayarlar, firmanın dünya ihracatında yüzde 5’lik payını oluşturuyor. Bu arada, Asus henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı.

Ukrayna Dijital Transformasyon Bakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunarak, Asus firmasından Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını sonlandıracağı güne kadar Rus pazarındaki faaliyetlerini durdurmasını istedi. Asus’un Başkanı Jonney Shih’in de adının geçtiği paylaşımda Rusya’ya teknik hizmet dâhil olmak üzere bilgisayar parçalarının da verilmemesi gerektiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Zelenskiy
HABER

Zelenskiy'den teknoloji devlerine destek çağrısı

BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi meyvelerini veriyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.