Birleşik Krallık'tan nükleer enerji hamlesi: Elektriğin yüzde 25'ini karşılayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Birleşik Krallık'tan nükleer enerji hamlesi: Elektriğin yüzde 25'ini karşılayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Nükleer enerji alanındaki faaliyetlerini artırmaya odaklanan Birleşik Krallık, yeni planını açıkladı. Nükleer enerji kapasitesini 'benzeri görülmemiş büyüklük ve hızda' artırmak için mini nükleer reaktör (SMR) teknolojilerine yönelik adımlar atacağı ortaya çıktı.

Birleşik Krallık Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyon Bakanlığının açıklamasına göre, nükleer enerji Birleşik Krallık'ın enerji güvenliğini artıracak, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak ve ekonomiye katkıda bulunacak. Ülkedeki nükleer enerji kapasitesini 'benzeri görülmemiş büyüklük ve hızda' artırmak için hazırlanan plan kapsamında, 157 milyon sterlinlik hükümet fonu oluşturuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, şirketler SMR teknolojileri alanındaki ürünlerini geliştirmek amacıyla fondan yararlanmak için başvuruda bulunabilecek. Kriterleri karşılayan şirketlerin seçilmesinin ardından ilgili kurumlar firmalarla sonbaharda detaylı görüşmelere başlayacak.

6 MİLYAR STERLİN KATKI, ELEKTRİĞİN YÜZDE 25'İ...

Söz konusu plan kapsamında, nükleer endüstrisinin ülke ekonomisine 6 milyar sterlin katkıda bulunacağı hesaplanıyor. Plan ayrıca Birleşik Krallık'ın 2050 itibarıyla elektriğinin yüzde 25'ini nükleerden sağlama hedefine destek sağlayacak.

Öte yandan, açıklamaya göre, hükümet, ülkenin mega nükleer projeleri olan Hickley Point C ve Sizewell C santrallerine de desteğini sürdürecek.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...