Elon Musk Twitter'daki CEO görevinden istifa edecek: 'Aptal birini bulur bulmaz bırakacağım'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter'daki CEO görevinden istifa edecek: 'Aptal birini bulur bulmaz bırakacağım'

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, uygun birini bulduğunda Twitter'daki CEO'luk görevinden istifa edeceğini söyledi. Milyarder iş insanı Pazar günü Twitter’da yaptığı ankette Twitter’daki görevinden istifa edip etmemesi gerektiğini sormuş ve ezici çoğunluk istifa etmesi yönünde oy kullanmıştı.

Twitter’da yaptığı anket ile bir anda gündeme bomba gibi düşen milyarder iş insanı Elon Musk, anketten umduğu sonucu bulamayınca bir süre sessizliğini korudu. Anket sonucundan memnun olmayan Musk, Salı günü yaptığı bir açıklamada, yalnızca Twitter Blue abonelik sistemine kayıtlı olan yani Twitter’ı kullanmak için para ödeyen kişilerin anketlerinde oy kullanabilmesi gerektiğini söyledi. Ancak tepki çeken bu düşüncesinin ardından, ankette çıkan sonucu kabullenmiş gibi görünüyor.

Elon Musk’ın Twitter’daki yönetici görevinden ne zaman istifa edeceği henüz bilinmiyor. Ancak attığı yeni bir twette milyarder, “Bu işi üstlenecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim! Sonrasında sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim” dedi.

Bununla birlikte, Elon Musk’ın Twitter’ın CEO pozisyonuna yüksek kaliteli adayları çekmesi zor olabilir. Çünkü Twitter’ı satın aldığından beri üst yöneticiler dahil binlerce kişiyi işten çıkardı ve hatta kendisiyle aynı fikirde olmayan kişileri bile gözünü kırpmadan kovdu. Yine de Musk’ın yerine kaliteli bir CEO’nun gelmesi Twitter’ın imajını olumlu yönde etkileyebilir.

https://twitter.com/elonmusk/status/1605372724800393216

TWİTTER CEO'LUĞUNDAN İSTİFA EDECEK AMA... 

Twitter’ın CEO’su değişse bile bu ‘görünüşte’ öyle olabilir. Çünkü Elon Musk’ın, Nisan ayında anlaşmaya varıp Temmuz ayında feshettiği ancak 28 Ekim 2022 günü satın almayı tamamladığı Twitter’dan ayrılmaya niyeti yok. Bu nedenle, şirketin faaliyetlerine hala dahil olmayı planladığı açık ancak ne kadar olacağı belli değil. Çünkü Musk, yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtti.

Elon Musk, Twitter’ı devraldıktan kısa süre sonra önce CEO dahil dört üst düzey yöneticiyi, birkaç gün sonra 3 bin küsur çalışanı işten çıkardı ve ardından işten çıkarmalara devam etti. Twitter’ın mavi tik onay işaretlerini Blue abonelik hizmeti kapsamına alıp ücretli hale getirdi ve platformda bir kaosun yaşanmasına neden oldu. Ayrıca yıllardır 280 olan tweet karakter sınırını 4 bine çıkarmak da dahil mikroblog sitesini köklü şekilde değiştiren birçok yeni özelliğin de kapısını araladı.

Nihayetinde Twitter’ın CEO’suna kim gelirse gelsin, sadece birkaç ay öncesine kıyasla neredeyse tanınmaz hale gelen bir şirketi devralacağı kesin. Personelin kabaca yüzde 70'i ya işten çıkarıldı ya da istifa etti. Nefret söylemi ve troller çoğaldıkça reklamverenler platformdan kaçtı. İçerik denetleme ve güvenlik faaliyetleri tamamen durdu. Ayrıca Twitter, Biden hükümeti ve Avrupa Birliği dahil pek çok temsilciyle de karşı karşıya kaldı.

Bu arada Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...