Fiyatıyla cep yakıyor: Sony Xperia 5 V tanıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: TechRadar
- Güncelleme:
Fiyatıyla cep yakıyor: Sony Xperia 5 V tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechRadar

Sony, Xperia 5 V modelini sonunda tanıttı. Akıllı telefon, güçlü teknik özellikler yanında cep yakan fiyatıyla pazarda dikkat çekiyor. Peki, Sony Xperia 5 V teknik özellikleri neler? Sony Xperia 5 V fiyatı ne kadar? İşte cevabı.

Sony Xperia 5 V, gücünü 4 nanometre sürecinden geçen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinde alıyor. İşlemci; bir adet 3.36 GHz hızında Cortex-X3, iki adet 2.8 Ghz hızında Cortex-A710, iki adet 2.8 GHz hızında Cortex-A715 ve üç adet 2.0 GHz hızında Cortex-A510 çekirdeklerine sahip. 

SONY XPERIA 5 V TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Sony Xperia 5 V; 6.1 inç büyüklüğünde, 120 Hz yenileme hızında, 21:9 en boy oranında OLED ekrana sahip. Ekranın koruması da Gorilla Glass Victus 2 ile sağlıyor. Ekranda bir adet de 12 Megapiksel özçekim kamerası yer alıyor.

Arka panelde ise 52 Megapiksel ana ve 12 Megapiksel ikincil kamera yer alıyor. 8 GB RAM'e sahip Sony Xperia 5 V, 1 TB'a kadar genişleyebilen 128 GB dahili depolama alanı sunuyor.

Fiyatıyla cep yakıyor: Sony Xperia 5 V tanıtıldı 

30 W kablolu, 18 W da kablosuz şarjı destekleyen telefon, 5.000 mAh da bataryaya sahip. Android 13 işletim sistemiyle kutudan çıkan Sony Xperia 5 V; siyah, mavi ve gümüş renk seçenekleriyle pazarda yerini alıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Sony Xperia 5 V, eylül ayının sonunda pazara çıkacak. Fakat cihaz, Türkiye pazarına girmeyecek. Sony Xperia 5 V modelinin fiyat etiketi ise 999 dolar (26 bin 690 Türk Lirası) olarak açıklandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechRadar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...