Galaxy S24 Ultra’nın ekranında süper teknoloji

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Galaxy S24 Ultra’nın ekranında süper teknoloji

Teknoloji Haberleri  / TGRT Haber

Galaxy S24 Ultra’nın ekran teknolojisi gündem oldu. Yeni amiral gemisi Galaxy S24 Ultra’da müthiş teknolojilere yer veren Samsung, ekrandaki dayanıklılık ve netlik için Corngin’den destek aldı. Son teknoloji Corning Gorilla Armor ile çizilmeye karşı müthiş dayanıklı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni Galaxy S24 serisi tanıtıldı. Üst düzey özelliklere sahip bu telefonlar arasında, S24 Ultra müthiş yenilikleriyle öne çıkıyor.

Galaxy S24 Ultra, titanyum kasasıyla diğer modellerden ayrılırken, bunun yanında Corning’in Gorilla Armor teknolojisiyle ekran tarafında da son derecede koruma sağlıyor. Daha önce Victus teknolojisiyle ekranlara koruma ve netlik sağlayan Corning, Armor ile bunu biraz daha ileri taşıdı.

GALAXY S24 ULTRA, ‘ARMOR’ İLE DAHA DAYANIKLI

Samsung Electronics ve Corning Incorporated, Galaxy S24 Ultra cihazlarının Corning'in yeni kaplama malzemesi Corning® Gorilla® Armor ile donatıldığını duyurdu.

Gorilla Armor, dayanıklılık ile görüntü netliğinin benzersiz bir kombinasyonuyla güneş ışığı altında daha net bir ekran sunuyor ve günlük kullanıma bağlı aşınmalara karşı daha üstün koruma sağlıyor.

Akıllı telefonlar için üretilen farklı bir kaplama malzemesi olarak öne çıkan Corning® Gorilla® Armor, normal bir cam yüzeyle karşılaştırıldığında, yansımaları %75'e kadar azaltıyor, ekranın okunabilirliğini artırıyor ve neredeyse her ortamda ekran yansımalarını en aza indirebiliyor.

Corning; yeni kaplama malzemesi ile, Galaxy S24 Ultra'nın dayanıklılığını optimize etti. Gorilla Armor, Corning’in laboratuvar testlerinde rakip malzeme alüminosilikat cam kaplamayla karşılaştırıldığında üstün bir dayanıklılık ortaya koydu.

Galaxy S24 Ultra’nın ekranında süper teknoloji

Malzemenin çizilmelere karşı olağanüstü direncini ölçmek için ise, günlük kullanımdan kaynaklanan mikro çizikleri taklit eden yeni bir laboratuvar testi olarak "Scratch Bot" çözümünü geliştirdi.

Bu zorlu testin sonuçlarına göre Gorilla Armor’da görünür çizikler oluşmadı ve Gorilla Armor, çizilmelere karşı rakip malzeme alüminosilikat cam kaplamaya göre dört kat daha fazla dayanıklılık sundu.

Öte yandan Gorilla Armor’da ortalama %25 tüketici öncesi geri dönüştürülmüş içerik bulunduğu, UL2809-2 Geri Dönüştürülmüş İçerik için Çevresel Talep Doğrulama Prosedürü (ECVP) uyarınca UL Solutions tarafından onaylandı. Corning Gorilla Glass Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü David Velasquez, Gorilla Armor hakkında, "Gorilla Armor, Corning'in araştırma ve mühendislik becerilerini Samsung'un tüketici merkezli tasarımıyla ve kullanıcı deneyimine odaklanmasıyla bir araya getiriyor. Bu yeni inovasyon hem dayanıklılığa hem de daha iyi optik deneyime yönelik eş zamanlı artan ihtiyaçlara yanıt veriyor ve geleceğin mobil telefon deneyimini sunuyor” dedi. 

SAMSUNG İLE CORNING, 50 YILDIR ÇALIŞIYOR

Gorilla Armor’la donatılan Galaxy S24 Ultra telefonların piyasaya sürülmesi, Samsung ve Corning için bir kutlama niteliği de taşıyor. Sektöre yön veren ortaklıklarının 50. yılını geçen yıl kutlayan Samsung ve Corning, ilk olarak 1973 yılında Kore'deki tüketiciler için televizyonları daha erişilebilir hale getirmek üzere iş birliği yaptı.

İş birliğinin temelini oluşturan anlayış, yarım yüzyıldır devam ediyor. Corning® Gorilla® Glass, en eski Galaxy akıllı telefonlardan, tümü Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 kullanan Galaxy S23 Serisi, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5 de dahil olmak üzere, en yeni ürünlere kadar sayısız Samsung cihazında yer aldı. 

Gorilla Armor'a sahip Galaxy S24 Ultra cihazlarının piyasaya sürülmesi, mobil tüketici elektroniği sektörü için büyük bir önem taşıyor ve dünya standartlarında inovasyonlar sunmayı hedefleyen uzun süreli iş ortaklığını güçlendiriyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...