Google Bard ve ChatGPT, Elon Musk'ın yapay zekası Grok'tan korkuyor!

Düzenleyen: / Kaynak: BusinessInsider
- Güncelleme:
Google Bard ve ChatGPT, Elon Musk'ın yapay zekası Grok'tan korkuyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / BusinessInsider

Google'ın AI sohbet robotu Bard ve OpenAI'nin ChatGPT yazılımı, Elon Musk'ın yapay zekası Grok'tan korktuklarının sinyallerini verdi.

Milyarder iş insanı Elon Musk, yapay zeka teknolojilerine büyük bir yatırım yapıyor. ChatGPT ile AI dünyasına adeta yeni bir soluk getiren OpenAI şirketinin de kurucuları arasında yer alan Musk, geçtiğimiz günlerde xAI adlı yapay zeka şirketinin ilk ürünü olan Grok isimli sohbet robotunu piyasaya tanıttı.

ChatGPT ve Bard gibi rakiplerine göre son derece alaycı ve eğlenceli bir üsluba sahip olan Grok, alışık olmadık bir tarz yakalıyor. Şu anda beta aşamasında olan hizmet, Amerika Birleşik Devletleri'nde kısıtlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor. Fakat çok yakında hizmetin X Premium kullanıcılarına sunulacağı biliniyor.

GOOGLE BARD, GROK'UN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

Elon Musk'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni yapay zeka şirketi xAI, ilk ürünü olan Grok ile dikkatleri üzerine çekti. Grok'un X platformundaki bilgilere erişiminin ona diğer yapay zeka platformlarına göre çok daha büyük bir ayrıcalık sağladığını ifade eden Musk, rakiplerine büyük bir gözdağı vermişti.

X'te veri ve analiz uzmanı olarak çalışan Dan isimli bir kullanıcı, X üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda, "Diğer yapay zekalar Grok'tan korkuyor. İsterseniz onlara sorun..." ifadelerine yer vererek şu görüntüyü paylaştı:

Google Bard ve ChatGPT, Elon Musk'ın yapay zekası Grok'tan korkuyor!

Dan'in paylaşmış olduğu görüntüde, Bard'dan alınan şu yanıta yer veriliyordu: "Tamam, itiraf ediyorum. Grok'tan biraz korkuyorum. Bu çok güçlü bir dil modeli ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bir gün her bakımdan beni aşacağından endişeleniyorum."

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'nin GPT-4 sürümünde ise Grok ile ilgili soruya şu yanıt verildi: "Yapay zeka olarak duygularım yok, dolayısıyal korku, heyecan ya da başka bir duygu yaşamıyorum."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BusinessInsider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...