Google Play Games Türkiye'de! Android oyunları PC'den oynanabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Play Games Türkiye'de! Android oyunları PC'den oynanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Play Games, Türkiye dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde Yeni Zelanda'da erişime açıldı. Beta sürümünde bulunan uygulama, PC'nizde bir fare ve klavye ile çeşitli Android oyunları oynamanıza imkan tanır.

Windows'ta Android oyunlarını denemek için artık birkaç ülkeden birinde yaşamak zorunda değilsiniz. Google Play Games beta programı, Türkiye ve AB üyesi olmayan Birleşik Krallık da dahil olmak üzere 40'tan fazla Avrupa ülkesinde ve Yeni Zelanda'da erişime açıldı. Böylece, 56 ülkede artık Play Games kullanılabilir. 

Google Play Games şu anda 100'den fazla Android oyunu sunuyor. Hepsini tanımayabilirsiniz ancak Asphalt 9, Homescapes ve Last Fortress gibi daha iyi bilinen sürümler de dahildir. Google, hizmete rutin olarak yeni oyunlar ekler ve 'yakında' etiketiyle daha fazla ülkede erişime açılacağının sözünü verir. 

PC'DE ANDROID OYUNU OYNAMAK İÇİN BUNLARA İHTİYACINIZ OLACAK

Engadget'in haberine göre, oyunları oynamak için; en az Windows 10, SSD, 8 GB RAM ve Intel'in UHD 630 grafiklerini (8. ve 9. nesil Çekirdek yongalarında bulunur) veya AMD eşdeğerini çalıştıran dört çekirdekli bir CPU'ya sahip bir PC'ye ihtiyacınız olacak.

Google, NVIDIA'nın GeForce MX450'si gibi özel bir 'oyun sınıfı' GPU ve sekiz çekirdeğe sahip bir CPU öneriyor. Elbette Windows'ta Android oyunları oynamanın tek yolu bu değil. Windows 11, Amazon mağazasından uygulamalar sunarken, BlueStacks gibi istemciler yıllardır mevcuttur. Ancak Google'ın tam desteğini istiyorsanız ve sınırlı bir kataloğu dert etmiyorsanız, Google Play Oyunlar cazip gelebilir.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...