Google deprem bölgesi için kritik haritayı kullanıma açtı: 'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası' yayınlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google deprem bölgesi için kritik haritayı kullanıma açtı: 'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası' yayınlandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, Türkiye'de 10 ilde hissedilen deprem için harekete geçti. Google, deprem sonrası insanların sığınmaları için belirlenen yerleri 'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası' adı altında yayınladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kayseri gibi çevre illerde de hissedildi ve yaklaşık 1 buçuk dakika sürdü. Bölgede artçı sarsıntılar sürmeye devam ederken, AFAD, saat 6.30 itibarıyla 3'ü 6'nın üzerinde olmak üzere toplam 66 artçı meydana geldiği açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AFAD merkezinden yaptığı açıklamada, "912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz. 5 bin 385 yaralı var, 2 bin 818 bina yıkıldı. Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur." dedi. Ancak ilerleyen dakikalarda can kaybı 1014 kişiye yükseldi. 

6 Şubat 2023 saat 16.24 itibarıyla deprem bölgesinde ölü sayısı 1014'e, yaralı sayısı ise 7 bin 3'e çıktı. Türkiye deprem bölgesi için seferber oldu. Dünyanın farklı noktalarından da Türkiye için yardımcı faaileyetler başlatıldı. 

GOOGLE DEPREM SONRASI GÜVENLİ BÖLGELER HARİTASINI AÇTI

Teknoloji devi Google, sokakta kalan vatandaşlara kapısını açan kurum ve işletmelerin haritasını yayınladı. 'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası' adıyla yayınlanan harita için şirket, "Gaziantep, Kahramanmaraş ve depremi yoğun bir şekilde hisseden Güneydoğu Anadolu illerinde sokakta kalan vatandaşlara kapısını açan kurum ve işletmelere ulaşabilirsiniz" bilgisine yer verildi. 

Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Adana'daki güvenli işletmelerin ve kurumların konumlarının yer aldığı haritaya buradaki linkten ulaşabilirsiniz. 

Google deprem bölgesi için kritik haritayı kullanıma açtı: 'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası' yayınlandı

(Kaynak: Haber Merkezi)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...